fbpx
A/ZDatumLocatie

Dansimpuls 1-day intensive | Exploring space & bodyweight | Peggy Baker Dance Projects

Dansimpuls 1-day intensive

“Exploring space & bodyweight”

Peggy Baker Dance Projects
Peggy Baker Dance Projects biedt ervaringen van betekenis en persoonlijke verbinding aan het publiek door de kracht en schoonheid van de danskunst. Peggy Baker Dance Projects, opgericht in 1990 in Toronto, Canada, is een liefdadigheidsinstelling zonder winstoogmerk onder leiding van een van Canada’s belangrijkste hedendaagse danskunstenaars – Peggy Baker. Het gezelschap onderscheidt zich van meet af aan door samenwerkingen met buitengewone makers en dancers, en heeft een uitzonderlijk oeuvre opgebouwd en een groeiend aantal programma’s voor opleiding en verrijking voor alle leeftijden en capaciteiten. Peggy Baker Dance Projects begon als een podium voor solodansuitdrukking; het werk van het gezelschap omvat nu solo- en ensembledansrepertoire, uitgevoerd op zowel live- als electro-akoestische muziek, en beschikt over een gezelschap van uitstekende dansers.

One intensive, two teachers

Bekroonde danser en choreograaf Peggy Baker en gezelschapsdanser en -opleider David Norsworthy werken deze dag samen met de docenten. Ze delen enkele richtlijnen en praktijken op basis van hun visie op het werken met dansers in moderne dans en improvisatie.
De workshop begint met een geïmproviseerd dansspel dat de poëzie van de ruimte verkent aan de hand van een set van vijf richtlijnen. Daarna verkennen ze de gewichtsverplaatsing als primair uitgangspunt voor de fysieke uitingen. De derde sessie gaat over interactieve bewegingsspellen, zintuiglijke verkenningen en verbeeldingsoefeningen, die het lichaam en het ruimtelijk bewustzijn van de dansers, de mobiliteit en de stabiliteit zullen ontwikkelen.

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Space & Body Zo. 09 February 2020 Zo. 09 February 2020 10:30 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden