fbpx
A/ZDatumLocatie

Dansimpuls 1-day intensive | (Show) Jazz & more | Ellis Dobber

Dansimpuls 1-day intensive

“(Show) Jazz & more”

Ellis Dobber
Ellis Dobber voltooide in 2006 haar opleiding als uitvoerend danser jazz en modern aan de Fontys dans academie in Tilburg. Tijdens haar opleiding werd zij uitgekozen voor een dansproject in Afrika. Door van dichtbij te ervaren hoe de dansers daar trainen en leven maakte Ellis kennis met een nieuwe vorm van dans. Ze zag veel fysieke dans en heftige dramatiek, die de dansers daar gebruiken om hun verhalen, emoties en tradities uit te beelden en door te geven. Met de achtergrond van de Afrikaanse dans en de geleerde technieken van de westerse dans kon zij verbindingen maken die voor haar samen smolten in een natuurlijke vorm van dans. Na haar opleiding werkt Ellis als freelance choreografe, danscoach, danseres en docente. Om haar ervaringen te delen en ontwikkelen.

Dagplanning:
10.00-10:30 uur                Inloop
10.30-12.00 uur                Sessie 1
12.00-13.00 uur                Lunch
13.00-14.15 uur                 Sessie 2
14.15-14.30 uur                 pauze
14.30-16.00 uur                Sessie 3

Sessie 1: Differentiatie in je dansles.
Binnen een dansles heb je vaak te maken met niveauverschillen. De ene cursist pikt alles snel op en de ander wil graag meer op detail leren. Dit resulteert ook in verschillende vormen van lesgeven. Bijvoorbeeld meer visueel of juist woordelijk. Bied jij keuzes aan waardoor je dansles toegankelijk is voor een grotere doelgroep? Hoe ga jij om met niveau/tempo verschillen in je dansles?

In deze sessie gaan we dieper in op differentiatie. We geven aandacht aan verschillende werkvormen die je wellicht kan toepassen in je eigen les of kan toepassen op jezelf als danser. Want op welke manier word jij het liefste uitgedaagd?

 

Sessie 2: Afrojazz
Afrojazz is toegankelijk door de vrolijke tonen van de muziek en de aardse soepele bewegingsvorm van de dans. We zullen kennis maken met een andere manier van bewegen waarmee je makkelijker en sneller kunt verplaatsen op een organische manier, zonder dat dat meer energie kost.

 

Sessie 3: Hoe bouw je binnen een dansles aan een choreografie?
In deze sessie gaan wij focussen op choreografie en combinatie in je dansles. Dat vindt toch iedere cursist het allerleukste om te doen? Als dansdocent wil je graag dat je cursist veel technieken leert,  maar ook dat hij/zij ze leert toepassen in een combinatie aan het einde van de les.

We bouwen tijdens deze sessie aan een one-shot-video. Heel leuk om te doen met je eigen cursisten en ook heel handig voor promofilmpjes voor op social media kanalen. Daarnaast werken we met verschillende methodieken, die op meerdere niveaus toepasbaar zijn.

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Jazz & more Zo. 05 januari 2020 Zo. 05 januari 2020 10:30 Balletstudio Valentijn, Eindhoven Helaas, deze datum ligt in het verleden