fbpx
A/ZDatumLocatie

Dansimpuls 1-day intensive | Klassiek ballet met kinderen | Marieke van der Heijden

Dansimpuls 1-day intensive

“Klassiek ballet met kinderen”

Door de verlenging van de coronamaatregelen hebben wij helaas onze Dansimpuls 1-day intensive met Marieke moeten verplaatsen. Heeft u reeds een kaartje gekocht? Dan kunt u meedoen met de online versie op 21 februari (LET OP: aanmelden voor deelname via een mail naar yolanda@holland-dance.com voor 13 februari. Je ontvangt dan voor de 21e de link en inloginformatie) én de nieuw geplande live versie met Marieke op 16 mei. Ben je op die dag niet beschikbaar? Laat het ons per mail weten. We zorgen dan voor restitutie van je deelnemersbijdrage. Fijn als we in dat geval uiterlijk 10 maart van je horen. We hebben namelijk een wachtlijst voor deze Dansimpuls en kunnen jouw plaats dan vrijgeven.

Heb je nog geen kaartje, maar wil je 16 mei wel meedoen? Mail dan naar yolanda@holland-dance.com en kom op de wachtlijst.

Tijdens deze bijzondere Dansimpuls 1-day intensive, in samenwerking met NBDO Dansbelang en Nationale Balletacademie, gaat Marieke van der Heijden met de deelnemers aan de slag op het gebied van methodes, didactische werkvormen en lesstructuren voor klassiek ballet met kinderen van 6- 12 jaar. In interactieve sessies wordt belicht welke elementen van de klassiek techniek en welke werkvormen en opbouw passen bij verschillende leeftijdsgroepen. Naast het geven van theoretische onderbouwing gaan de deelnemers ook praktisch aan de slag.

De dag wordt verdeeld in drie sessies van circa 1,5 uur waarin telkens een combinatie van drie leeftijden aan bod komen.

Sessie 1: (voorbereidend) klassiek ballet met leerlingen in de leeftijd van 6, 7 en 8 jaar
Sessie 2: klassiek ballet met leerlingen in de leeftijd van 8, 9 en 10 jaar
Sessie 3: klassiek ballet met leerlingen in de leeftijd van 10, 11 en 12 jaar
Tussen de middag is er een ruime pauze, waarin tijd is voor ontmoeting met de collega-docenten

 

Inloop 10.00-10.30 uur

Sessies

Sessie 1: 10.30-12.00 uur

12.00-13.00 uur pauze en ruimte voor ontmoeting

Sessie 2: 13.00-14.30 uur

14.30-14.45 uur pauze

Sessie 3: 14.45-16.00 uur

 

Corona-maatregelen

In basis gaan we er nu vanuit dat we de Dansimpuls live op locatie kunnen laten plaatsvinden. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen en zullen, indien nodig, anders beslissen.

Marieke studeerde in 1995 af aan de opleiding Docent Theaterdans aan de Theaterschool in Amsterdam met als specialisaties klassiek ballet, kinderdans en moderne dans. Ze danste en gaf les op verschillende plekken en leidt vanaf 1999 haar eigen balletschool. Zij weet als geen ander, met veel kundigheid en enthousiasme de ballettechniek over te brengen aan kinderen en jongeren.

Marieke is tevens verbonden aan de Nationale Balletacademie als docent klassiek ballet en is coördinator van het pre-NBA traject. Ze is tevens lid van de AFMDC en ABT® Certified Teacher. Marieke is een graag geziene gast als docent van bijscholingen bij o.a. de Nationale Balletacademie, De Dansimpuls en de Henny Jurriens Stichting. Thema’s zijn daarin o.a. het begeleiden van jong talent en het aanleren van ballettechniek en gebruik van lesstructuren bij jonge dansleerlingen.

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Klassiek ballet met kinderen Zo. 16 May 2021 Zo. 16 May 2021 10:30 Nationale Balletacademie, Agamemnonstraat 44 1076 LW Amsterdam Sorry, deze workshop is uitverkocht