fbpx
A/ZDatumLocatie

Dansimpuls 1daagse | ‘Dans in het basisonderwijs’ door Sophie van Heesewijk

Dansimpuls 1daagse | 'Dans in het basisonderwijs' door Sophie van Heesewijk

“Dansimpuls: 1daagse intensive voor dansdocenten”

De Dansimpuls op 19 mei wordt verzorgd door Sophie van Heesewijk en staat in het teken van dans in het (basis)onderwijs. Het belooft een interactieve dag te worden waar onder andere de thema’s didactiek en werkvormen, inhoudelijke inspiratie en ontwikkeling van (thematisch) lesmateriaal worden behandeld. Natuurlijk komen ook de elementen die het werken in dit werkveld zo specifiek maken aan bod. Het doel van deze dag is om de deelnemer met nieuwe en concrete lesideeën naar huis te laten gaan die een dag later in de praktijk zouden kunnen worden gebracht. Een dag die interessant is voor zowel ervaren als startende dansdocenten die werkzaam zijn of in de toekomst willen werken in het basisonderwijs.

Dagplanning
10:30-11:00 Inloop
11:00-16:30 Intensive

Inhoud van de intensive
De eerste sessie start lekker actief met verschillende lesvoorbeelden uit de praktijk voor zowel de onder-, als bovenbouw. Van hieruit gaan we de verdieping in tijdens de tweede sessie en krijg je achterliggende informatie over de verschillende leeftijdsgroepen en theorieën. Door de toepassing van diverse werkvormen gekoppeld aan de kerndoelen van het basisonderwijs, zijn we ook in deze sessie voornamelijk actief bezig. In de laatste sessie ga je zelf als ontwerper aan de slag en word je aan de hand van verschillende opdrachten begeleid. Gedurende de dag is er voldoende ruimte voor vragen en interactie om zoveel mogelijk met en van elkaar te leren.

Impressie van de workshop

Over Sophie van Heesewijk

Sophie van Heesewijk is in 2010 afgestudeerd als Docent Dans en voltooide in 2015 haar Master Kunsteducatie. De afgelopen jaren heeft zij als coördinator educatie bij SALLY Dansgezelschap Maastricht veel ervaring opgedaan in het creëren van projecten voor en het werken met kinderen in het basisonderwijs. Daarnaast onderwijst zij het vak ‘docentschap primair onderwijs’ aan de eerste- en tweedejaars studenten van de Fontys Academie voor Danseducatie. Tevens begeleidt zij de studenten in hun stage in het primair onderwijs. Als mentor op het praktijkonderwijs is zij jarenlang de verbinding aangegaan tussen dans met diverse leerlingen en onderwijsprogramma’s. Sophie zorgt daarnaast binnen enkele minuten voor een positieve en veilige leeromgeving waardoor elke deelnemer zich snel op zijn/haar gemak voelt en daardoor boven zichzelf uit kan stijgen.

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
'Dans in het basisonderwijs' door Sophie van Heesewijk Zo. 19 mei 2019 Zo. 19 mei 2019 10:30 Dansschool Dream Dance, Rosmalen Helaas, deze datum ligt in het verleden

Veel gestelde vragen

Wat is Dansimpuls?

Speciaal voor professionele dansdocenten organiseren Holland Dance Festival en NBDO Dansbelang dit seizoen vier keer een inspirerende en verdiepende Dansimpuls. De eendaagse trainingen bieden dansdocenten dé mogelijkheid om te werken aan didactiek en eigen vaardigheid. Het lesprogramma is interactief en varieert van methodisch-didactische elementen tot zelf aan de slag met dans. Dit seizoen is er aandacht voor:

  • Jazz door Esther Nederpelt (21 oktober 2018)
  • Modern floorwork door Lotte Dekkers (6 januari 2019)
  • Partnerwerk door Min Hee Bervoets en Michel Froget (24 februari 2019)
  • Dans in het basisonderwijs door Sophie van Heesewijk (19 mei 2019)
Ik ben lid van NBDO Dansbelang of student. Krijg ik korting?

Leden van NBDO Dansbelang en DDO-studenten profiteren van 20% korting. Kies het tarief ‘NBDO lid’ en vul de volgende couponcode in: D@nsbelang. Tijdens de intensive wordt uw lidmaatschap gecheckt.