fbpx
A/ZDatumLocatie

Dansimpuls 1daagse | ‘Modern floorwork, flying low-based’ door Lotte Dekkers

Dansimpuls 1daagse | Modern floorwork, flying low-based door Lotte Dekkers

“Dansimpuls: eendaagse intensive voor dansdocenten”

De Dansimpuls op 6 januari 2019 wordt verzorgd door Lotte Dekkers en staat in het teken van modern floorwork. Tijdens de sessies laat Lotte je kennismaken met de basisprincipes van de flying low techniek en de context waarbinnen de techniek zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Aan de hand van verschillende opdrachten en werkvormen ervaar je een combinatie van praktische floorwork-lessen en deelt Lotte ook haar ervaring met de filosofie van David Zambrano bij wie zij ruim 5,5 jaar heeft getraind. Tot slot leer je de filosofie toe te passen in de floorworklessen binnen jouw eigen fysiek. Een verdiepende aanpak om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en de dag mee af te sluiten.

Physical basics 
Gedurende de ochtendsessie maak je kennis met de basisprincipes van de flying low techniek. Er wordt aandacht besteed aan de relatie met de vloer en hoe dat zich verhoudt tot de lichaamsconnecties. Naast dat deze insteek beroep doet op het cognitieve en motorische leervermogen, benadert Lotte Dekkers deze sessie vanuit het affectieve en sociale aspect. Hierdoor wordt de basis vanuit verschillende invalshoeken belicht, zodat het voor iedereen mogelijkheid is een ingang te vinden naar floorwork. De floorworklessen van Lotte worden o.a. gekenmerkt door algeheel bewustzijn en een hoog energie gehalte, afgewisseld met gedetailleerde uitleg en samenwerking.

Physical philosophy 
Tijdens deze sessie deelt Lotte de context waarbinnen flying low zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Na 5,5 jaar te hebben getraind met David Zambrano en ondergedompeld te zijn in zijn (levens)filosofie, kreeg Lotte steeds meer de behoefte om naast praktische floorwork lessen, ook haar ervaring met deze filosofie te delen. Om dit te kunnen implementeren is interactie van wezenlijk belang. Lotte heeft daarvoor verschillende opdrachten en werkvormen ontwikkeld waarbinnen dit kan worden ervaren. De wijze waarop David Zambrano naar dans en performance kijkt inspireert haar enorm en heeft haar gevormd tot de danskunstenaar die ze vandaag de dag is.

Physical advanced 
Om de filosofie van David Zambrano toe te passen in de floorwork lessen binnen jouw eigen fysiek is een volgende stap nodig. Doordat deze les aan het einde van de dag plaatsvindt, biedt dit de mogelijkheid om de gedeelde filosofie in de praktijk te brengen in de vorm van een meer advanced floorwork les. Hierbij duik (en slide) je in langere frases, ruimtelijke uitdagingen en sociale verbinding: een verdiepende aanpak om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en de dag mee af te sluiten.

Dagplanning
10:30-11:00 Inloop
11:00-12:30 Physical basics
12:30-13:30 Lunch
13:30-14:45 Physical philosophy
14:45-15:00 Pauze
15:00-16:30 Physical advanced

Impressie van de workshop

Over Lotte Dekkers

Na het afronden van haar opleiding Docent Dans aan Codarts Rotterdam (2013) heeft Lotte Dekkers zich verder gespecialiseerd in Contemporary Floorwork. David Zambrano heeft haar hierbij sterk geïnspireerd. Lotte volgde verschillende intensives in het buitenland, o.a. van David zelf, waarin ze zichzelf ontwikkelde en trainde in flying low en ‘passing through’, als performer en als ‘creator’. Lotte onderzoekt, geïnspireerd door Davids werk, hoe ze de filosofie kan toepassen en vertalen in haar eigen werk als danskunstenaar en in haar lessen en workshops.

Lotte werkt als (gast)docent op verschillende scholen, waaronder Fontys Dansacademie Tilburg, Codarts Rotterdam, Danshuis Haarlem en Danscentrum Utrecht. Tevens is ze actief als danser/performer en choreograaf in verschillende projecten, waarin ze werkt aan creaties voor dansers van verschillende niveaus. Voor het onderwijs ontwikkelt ze projecten voor ‘Dans in School’. Door middel van danseducatie probeert Lotte ieder kind de kans te geven dans te beleven. Tijdens de Zomer Dansimpuls heeft Lotte al een klein voorproefje gegeven op de Dansimpuls-eendaagse die ze vandaag geeft.

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
'Modern floorwork, flying low-based' door Lotte Dekkers Zo. 06 januari 2019 Zo. 06 januari 2019 10:30 Dans Instituut Jos Dolstra, IJsselstein Helaas, deze datum ligt in het verleden

Veel gestelde vragen

Wat is Dansimpuls?

Speciaal voor professionele dansdocenten organiseren Holland Dance Festival en NBDO Dansbelang dit seizoen vier keer een inspirerende en verdiepende Dansimpuls. De eendaagse trainingen bieden dansdocenten dé mogelijkheid om te werken aan didactiek en eigen vaardigheid. Het lesprogramma is interactief en varieert van methodisch-didactische elementen tot zelf aan de slag met dans. Dit seizoen is er aandacht voor:

  • Jazz door Esther Nederpelt (21 oktober 2018)
  • Modern floorwork door Lotte Dekkers (6 januari 2019)
  • Partnerwerk door Min Hee Bervoets en Michel Froget (24 februari 2019)
  • Dans in het basisonderwijs door Sophie van Heesewijk (19 mei 2019)
Ik ben lid van NBDO Dansbelang of student. Krijg ik korting?

Leden van NBDO Dansbelang en DDO-studenten profiteren van 20% korting. Kies het tarief ‘NBDO lid’ en vul de volgende couponcode in: D@nsbelang. Tijdens de intensive wordt uw lidmaatschap gecheckt.