fbpx
A/ZDatumLocatie

Doe mee in het VR-Dansproject van Fabien Prioville!

“Claim jouw plek op het Holland Dance Festival.”

Wil jij meewerken aan een speciale dansvoorstelling? Op 12 september 2021 zijn de audities voor een van de meest unieke projecten van de aankomende editie van het Holland Dance Festival. Topchoreograaf Fabien Prioville gaat namelijk met een groep ambitieuze amateur- dansers een stuk creëren dat met een VR-bril te bewonderen zal zijn. 

In de afgelopen jaren realiseerde dansgezelschap Fabien Prioville al verschillende locatie-specifi eke virtual reality dansproducties. De uitvoering van deze choreografi e van Fabien Prioville wordt met een speciale 360°-camera opgenomen. Tijdens het Holland Dance Festival wordt deze virtuele voorstelling door middel van een VR-bril aan het publiek gepresenteerd in het gloednieuwe theater Amare in Den Haag.

Voor dit innovatieve VR-Dansproject zoeken wij dus ambitieuze amateur- dansers. Een prachtige kans om samen te werken met topchoreograaf Fabien Prioville, die hiervoor speciaal een stuk creëert. Claim jouw plek op het Holland Dance Festival.

Fabien Prioville

Afgestudeerd aan het Nationaal Centrum voor Hedendaagse Dans (CNDC) in Angers. Daarna werkte hij samen met Édouard Lock bij La La La Human Steps Company in Canada aan de creatie van het stuk “Two”. In 1999 sloot hij zich aan bij het beroemde Tanztheater Wuppertal van Pina Bausch, en werkte hij mee aan de film “PINA 3D” van Wim Wenders, en aan de opnames van Pedro Almodovar’s film “Talk to Her”.

Vanaf 2006 werkt hij als onafhankelijk danser en choreograaf, in samenwerking met Josef Nadj en Davis Freeman, Louise Lecavalier. Werken in opdracht brachten hem van de Julliard School in New York, naar Japan en Australië, naar Theater Regensburg (Duitsland), Tanztheater Bielefeld (Duitsland), Saitama Dance Association (Japan), Attakkalari Dance Festival Bangalore (India), Montreal (Canada). Het dansgezelschap van Fabien is gevestigd in Düsseldorf, Duitsland. Sinds 2009 werkt hij samen met het Tanzhaus nrw in Düsseldorf aan creaties waarin podiumkunsten en nieuwe multimediatechnologieën samenkomen. De werken zijn uitgevoerd op verschillende continenten en festivals zoals, Tanzplatfform Nürnberg, Yokohama Katt Theater (Japan), Dance, Dance Asian (Japan), Festival Temps d’Images (Frankrijk, Duitsland, Hongarije..) Festival Quartier Danse Montreal (Canada), Festival Automne en Normandie (Frankrijk), Attakkalari Dance Biennale (India), Juli Dans (Amsterdam). Onlangs creëerde in samenwerking met het agentschap Tetro + A een stuk in virtual reality gepresenteerd tijdens de Lyon Dance Biennal 2018.

Info
Auditiebijdrage: € 5,00
Deelnemersbijdrage na selectie: € 60,00
Beschikbaarheid van vrijdag 15 tot en met zondag 24 oktober 2021.

Impressie van de workshop

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Audities | VR-Dansproject Fabien Prioville Zo. 12 September 2021 Zo. 12 September 2021 09:00 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden