fbpx
A/ZDatumLocatie

Focusdag 2022 – A roadmap for dance in healthcare

“De kracht van de kunstvorm dans levert een waardevolle bijdrage aan het algehele welzijn van de danser. Dans kan hier actief voor worden ingezet.”

Dans speelt een essentiële rol in de bijdrage aan een gezond leven. Meer dan ooit in een periode waarin veel mensen te maken hebben met fysieke en mentale uitdagingen.
Activiteiten in het kader van Dance for Health worden ondersteund door bronnen over de inzet en bijdrage van dans, dat uit onderzoek is verkregen.

Holland Dance Festival en Dance & Creative Wellness Foundation presenteren ‘A Roadmap for Dance in Healthcare’ – een drie uur durende intensive, over de noodzakelijke voorwaarden om  een duurzaam, waardevol en maatschappelijk gedragen dansplan te bouwen.

Een plan om effectieve, functionele en dans-based benaderingen te ontwikkelen om de positie van de relatie tussen dans en gezondheid te versterken.

Doe met ons mee in deze interactieve sessie over strategieën en tools om samen te ontdekken hoe dans ingezet en geïmplementeerd kan worden in lokaal of nationaal gedragen initiatieven en zo een bijdrage kan leveren aan sociaal, mentaal en fysiek welzijn.

De voertaal van deze middag is Engels.

                                         

Inhoud van de middag:

  • 10” Introductie Dance & Creative Wellness Foundation met Eldridge Labinjo
  • 20” Dance in Community – Creative Health and Policy. Sprekers: Ulco Mes, Gemeente Tilburg, en Andrew Greenwood
  • 20” Dance in a Health Care in context – Psychological benefits of dance. Sprekers: Robin van den Kieboom en Andrew Greenwood. Moderator: Eldridge Labinjo.
  • 15” Towards an International Benchmarking for Dance for Health Programmes, IADMS. Presentatie: Clare Guss-West, MA.

10” pauze

  • 20” Good old Times; Anouk Sergo (dansdocent vitale ouderen) en danser van Good [old] Times lessen en/of productie, inclusief energizer
  • 15” Introductie Blijvend in Beweging. Presentatie: Yolanda van der Heijden
  • 10” Q & A en discussie over GOT en BIB. Moderator: Eldridge Labinjo
  • 15-20” Breakout rooms -ontmoeten en uitwisselen
  • 15” Plenaire sessie en Wrap Up. Moderator: Eldridge Labinjo en Dance & Creative Wellness Foundation

Toegang is gratis, aanmelden via onderstaande link is noodzakelijk. Wanneer u deelneemt aan deze activiteit ontvangt u 50% korting op bezoek aan de voorstelling De Dutch Don’t Dance Division – Good (Old) Times – Tableau de la Troupe. Deze voorstelling vindt plaats in Theater aan het Spui om 15.30 uur. Gebruik voor het ontvangen van de korting op de voorstelling de code die u ontvangt na inschrijving voor de Focusdag.

The Dance & Creative Wellness Foundation is een non-profit organisatie voor en door professionele artiesten ‘to validate dance and advocate for the wellbeing benefits of dancing’. De stichting zet zich in voor de erkenning van dans als waardevol medium om gezondheidsproblemen te helpen voorkomen.  Ze ziet de inzet van dans geintegreerd in gezondheidszorg als een krachtige route naar een levenlang mentale gezondheid, creativiteit en wellbeing. De Stichting is opgericht in 2016 met de steun van Nederlandse Nationale Opera en Ballet.

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Focusdag 2022 - A roadmap for dance in healthcare Zo. 06 February 2022 Zo. 06 February 2022 12:30 Helaas, deze datum ligt in het verleden