fbpx
A/ZDatumLocatie

Good [old] Times | Zomerlessen

Good [old] Times | Zomerlessen

“Voor iedere 55-plusser die liever danst dan stilzit”

Voor het derde jaar op rij organiseert Holland Dance Festival de Good [old] Times zomerlessen: danslessen voor de 55-plusser die deze zomer graag dansend doorbrengt. Als deelnemer volgt u een divers programma waarin verschillende dansstijlen aan bod komen. De lessen worden gegeven op verschillende locaties in Den Haag: het Korzo theater, Prinsestraat 42 Den Haag, en Holland Dance Festival Studio, De Gheijnstraat 51 Den Haag.

Onder leiding van verschillende professionele dansdocenten gaat u als deelnemer aan de slag met de basis van verschillende dansstijlen. Deze zomer zijn dat Lindy Hop, Afrikaanse dans en Bollywood. Bij de lessen staan samen dansen en plezier beleven centraal. Iedereen, met of zonder danservaring, is dan ook van harte welkom. De zomerlessen kunnen ook los gevolgd worden.

Data: 
26 juli, 10:30 – 12:00: Zomerles Lindy Hop
16 augustus, 10:30 – 12:00: Zomerles Afrikaanse dans
30 augustus, 10:30 – 12:00: Zomerles Bollywood

Prijzen (per les):
Regulier: €13,-
Ooievaarspas: €6,50

Voor de Good [old] Times cursussen gelden de Algemene Voorwaarden van Holland Dance Festival.

Vragen?
Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Mocht je vraag hier niet tussen staan, dan kun je contact opnemen met Judith van Hemert, judith@holland-dance.com.

Impressie van de workshop

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Zomerles Lindy Hop Vr. 26 juli 2019 Vr. 26 juli 2019 10:30 Korzo theater, Den Haag Sorry, deze workshop is uitverkocht
Zomerles Afrikaanse dans Vr. 16 augustus 2019 Vr. 16 augustus 2019 10:30 Holland Dance Festival Studio, Den Haag Sorry, deze workshop is uitverkocht
Zomerles Bollywood Vr. 30 augustus 2019 Vr. 30 augustus 2019 10:30 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden

Veel gestelde vragen

Wat is Lindy Hop?

Lindy Hop is een Amerikaanse jazzdans die in de jaren twintig en dertig in New York is ontstaan. Afrikaanse ritmes en lichaamsbewegingen werden gecombineerd met Europese partnerdansvormen en –technieken. Lindy Hop is ontstaan uit verschillende stijlen, waaronder Texas Tommy en Charleston.

De workshop wordt gegeven door Darren en Stéphanie Sheen van Hague Hoppers. Darren en Stéphanie laten met duidelijke uitleg zien hoe je simpele pasjes kunt uitbreiden naar geweldige dansbewegingen, geven suggesties om je eigen stijl en karakter toe te voegen en laten je ervaren hoe je met veel plezier en zelfvertrouwen kunt genieten van bewegen op jazz- en swingmuziek.

Lindy Hop is een partnerdans. Wanneer u een ticket bestelt voor de workshop, is dat een ticket voor één persoon. Tijdens de workshop zullen er koppels gevormd worden.

Wat is Afrikaanse dans?

Afrikaanse dans vloeit uit de onuitputtelijke bron van het dagelijkse leven. Het is expressief, dynamisch, met een volledige betrokkenheid van lichaam en geest. Afrikaanse dans is een perfecte manier om even de sleur van alledag te doorbreken. Op een zeer aangename manier worden alle spieren van het lichaam aan het werk gezet. Afrikaanse dans maakt je vrolijk en geeft je hernieuwde energie.

De workshop wordt gegeven door Rosa Maria. Rosa komt uit Angola en Afrikaanse dans is haar grootste passie. Na haar opleiding in Angola heeft zij zich gespecialiseerd in diverse Afrikaanse dansstijlen. Hierna heeft zij in meerdere gezelschappen gedanst, waaronder Angola Dance Company.

Wat is Bollywood?

Bollywood is de dansstijl behorende bij de Indiase filmindustrie. In Bollywoodfilms wordt vaak uitbundig gedanst en gezongen. Waar de stijl eerst hoofdzakelijk gebaseerd was op Indiase dans, werden de Indiase danselementen al snel gecombineerd met westerse dansstijlen. Bollywood is daarmee een vrolijke, dynamische en expressieve dansstijl.

De workshop wordt gegeven door Jolanda Boejharat, een bekend gezicht in de Indiase danswereld. In het verleden heeft zij zich gespecialiseerd in Bharata Natyam, een Indiase klassieke dans, maar Jolanda heeft inmiddels een achtergrond in diverse Indiase stijlen. Na haar carrière als danseres, is zij momenteel werkzaam als docent en choreograaf.