fbpx
A/ZDatumLocatie

Masterclass | Malandain Ballet Biarritz | Françoise Dubuc

Masterclass | Malandain Ballet Biarritz | Françoise Dubuc

“Een balletworkshop van het gerenommeerde Malandain Ballet Biarritz”

Klassiek ballet met een eigentijdse expressie. Zo kan het werk van Thierry Malandain – volgens critici Frankrijks topchoreograaf – omschreven worden. De esthetiek die hij creëert is tijdloos.  Tijdens het Holland Dance Festival is het gezelschap van deze gerenommeerde choreograaf – Malandain Ballet Biarritz – van 2 t/m 6 februari te zien met de voorstelling La Belle et la Bête, gebaseerd op een van ’s werelds beroemdste volksverhalen. Malandains interpretatie is een werk voor 22 dansers vol innovatieve en elegante dans, gedreven door het innerlijke dualisme van het beest. Tijdens het Holland Dance Festival verzorgt Françoise Dubuc, balletmeester van het gezelschap, een balletworkshop.

Over Françoise Dubuc
Françoise Dubuc begon haar carrière bij Het Nationale Ballet in Amsterdam en danste vervolgens bij het Ballet Théâtre Français de Nancy, waar ze gedurende drie seizoen eerste solist was en danste met Rudolf Noureev. In 1986 verliet ze het gezelschap in Nancy waarnaar ze samen met Thierry Malandain het gezelschap Company Temps Présent oprichtte. Daarnaast opende ze een eigen dansschool in Pau, waar ze acht jaar heeft lesgegeven. In 1998 voegde ze zich weer bij Thierry Malandain voor de opening van het Nationaal Choreografisch Centrum in Biarritz, waar ze zich met name richtte op bewustwording onder het jonge publiek. Op dit moment is ze balletmeester voor het Malandain Ballet Biarritz en is ze verantwoordelijk voor het overdragen van Malandains balletten aan Franse en buitenlandse gezelschappen.

Over de workshop
De workshop van Françoise Dubuc start met klassieke techniek en oefeningen aan de barre, waarnaar je vervolgens de vloer opgaat. Indien er behoefte is aan spitzenwerk, behoort dit tot de mogelijkheden.
Datum: do 1 februari 2018
Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Locatie: Korzo theater, Den Haag
Leeftijd: Volwassenen
Niveau: Intermediate & advanced
Voertaal: Engels
Docent: Françoise Dubuc

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Do. 01 February 2018 Do. 01 February 2018 19:30 Korzo theater, Den Haag Sorry, deze workshop is uitverkocht