fbpx
A/ZDatumLocatie

Masterclass | Martha Graham Dance Company | Denise Vale

Masterclass | Martha Graham Dance Company | Denise Vale

“Maak kennis met de techniek van danslegende Martha Graham”

Martha Graham, wier leven en carrière bijna de hele twintigste eeuw omvatten, is dé grondlegster van de Amerikaanse moderne dans. Graham was een vrouw die niet alleen bezig was beweging uit te drukken – ze was en propageerde de beweging zelf. Haar werk zal hierdoor altijd onderscheidend en tijdloos blijven. We zijn er trots op de nalatenschap van ’s werelds meest legendarische dansicoon naar Nederland te brengen en het publiek in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam te laten genieten van de Martha Graham Dance Company. Op dinsdag 6 februari verzorgt Denise Vale – Senior Artistic Associate – een workshop Graham Techniek.

Over Denise Vale
Denise Vale voegde zich in 1985 bij Martha Graham Dance Company als eerste solist. Ze danste in verschillende choreografieën de hoofdrol, waaronder het ballet Night Chant dat in 1989 speciaal door Martha Graham voor haar werd gecreëerd. Daarnaast danste Vale verschillende solo’s, waaronder Lamentation, Frontier, Satyric Festival Song en Serenata Morisca.

Over de workshop
De workshop Graham Techniek biedt een kijkje in de beroemde fysieke lichaamstaal van Martha Graham. De masterclass geeft inzicht in Graham’s innovaties, het concept ‘contraction and release’ en de beginselen van deze unieke vorm van fysieke expressie. Fragmenten en bewegingen uit de voorstelling van de Martha Graham Dance Company vormen onderdeel van de workshop. Kennis van de Graham Techniek is niet noodzakelijk.

Datum: di 6 februari 2018
Tijd: 18:30 – 20:30 uur
Locatie: Lucent Danstheater
Leeftijd: Volwassenen
Niveau: Intermediate & advanced
Voertaal: Engels
Docent: Denise Vale

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Di. 06 February 2018 Di. 06 February 2018 18:30 Sorry, deze workshop is uitverkocht