A/ZDatumLocatie

Monday Movement Class | Samir Calixto

Monday Movement Class | Samir Calixto

“”

Tijdens het Holland Dance Festival zijn er speciale festivaledities van de Monday Movement Class in het Korzo theater. In deze workshops krijg je de kans om het bewegingsmateriaal en de choreografie van topchoreografen uit het festival te leren kennen. Maak tijdens deze editie kennis met Samir Calixto.

Over Samir Calixto
De Braziliaan Samir Calixto (1978) volgde opleidingen in toneel, dans en klassieke muziek aan de São Paulo University en het Conservatorium van São Paulo City. In 1999 won hij met de solo Eros de eerste prijs tijdens het Nascente/Abril Festival. Een jaar na zijn afstuderen (2004) maakte hij de oversteek naar Europa en besloot hij zich definitief te focussen op zijn danscarrière. Hij ontwikkelde zich zowel als autodidact, als door de samenwerking met de vele choreografen die hij in Nederland en de rest van Europa ontmoette. De laatste jaren heeft Samir vooral zijn eigen werken ontwikkeld en zich daarmee bewezen als een van de meest actieve onafhankelijke choreografen in Nederland. In 2013 zette hij zijn tanden in een klassieker en maakte voor het CaDance festival 4 Seasons. Samir ontving een Zwaan nominatie voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2013’ en de BNG Bank selecteerde hem als Excellent Talent 2014. Zijn laatste werk ‘M’ was een co-productie met het Nederlands Danstheater en Korzo. In het werk van Samir Calixto spelen muziek en muzikaliteit een belangrijke rol.

Ook te zien tijdens het Holland Dance Festival
De iconische muziek van Arvo Pärt is een inspiratie door de tijdloze en haast etherische kwaliteit. De puurheid en vrijheid in zijn muziek raakt aan het verlangen naar troost en stile in tijden van verwarring en onrust. Het is deze ‘muziek van de stilte’ die choreograaf Samir Calixto en het Cello Octet Amsterdam samenbrengen in de voorstelling Summa.

Datum: ma 5 februari 2018
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Leeftijd: Iedereen
Niveau: Iedereen
Voertaal: Engels
Docent: Samir Calixto

Tickets koop je bij de kassa van Korzo. We raden je wel aan vooraf te reserveren via 070 363 7540.

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Ma. 05 februari 2018 Ma. 05 februari 2018 20:00 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden