fbpx
A/ZDatumLocatie

The New Zealand Dance Company | Lina Limosani & Carl Tolentino | Masterclass

The New Zealand Dance Company | Lina Limosani & Carl Tolentino | Masterclass

“Intersection of contemporary light, movement and sound”

Tijd: 12:00-14:00
Leeftijd: 14+ / Volwassenen
Niveau: Intermediate
Voertaal: Engels
Docenten: Lina Limosani en Carl Tolentino

Na het overweldigende succes van de voorstelling Rotunda tijdens het vorige Holland Dance Festival is The New Zealand Dance Company in 2016 terug met de voorstelling Lumina: een creatie van Stephen Shropshire en een wonderschone combinatie van Maori- en hedendaagse dans en een gewaagd, dynamisch kleurbombardement.

De workshop van The New Zealand Dance Company wordt verzorgd door Lina Limosani en Carl Tolentino. Limosani was lange tijd werkzaam als danser en choreograaf bij verschillende gezelschappen in Australië, Nieuw-Zeeland en Europa. Sinds 2007 is ze resident choreographer bij de Dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Tolentino was van 2012-2013 als danser verbonden aan het gezelschap Black Grace, afkomstig uit Nieuw-Zeeland (dat op dit moment tevens in het festival staat met de voorstelling Verse 3) en is sinds 2014 werkzaam voor The New Zealand Dance Company.

Het doel van de workshop van Limosani en Tolentino is de deelnemers een beter gevoel te laten ontwikkelen met de vloer waarop zij dansen. Dit doen ze door aandacht te besteden aan de lichamelijke kern van de deelnemers en hen bewust te maken van hun gewrichten en het benutten van energie. Er wordt daarbij gefocust op bewegingen door de ruimte heen in relatie tot de vloer. De workshop bestaat uit verschillende fasen, ontwikkeld om de lichamelijke kracht te activeren en aan te vullen met esthetiek, snelheid en helderheid.

Bezoek ook de voorstelling van The New Zealand Dance Company tijdens het Holland Dance Festival 2016.

Bekijk hier de voorwaarden die van toepassing zijn op de workshops van Holland Dance

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Za. 30 januari 2016 Za. 30 januari 2016 12:00 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden