fbpx
A/ZDatumLocatie

Peggy Baker Dance Company | Composition

Peggy Baker Dance Company | Composition

“Workshop plan”

Niveau: intermediate

Peggy Baker biedt krachtige aanknopingspunten voor het ontwikkelen van choreografische taal door toegang te krijgen tot het bewegingspotentieel dat inherent is aan een lijst van processen en eigenschappen die door de beeldhouwer Richard Serra is samengesteld. De deelnemers zullen het bewegingsvocabulaire uitvinden door te voldoen aan een rigoureuze reeks basisrichtlijnen, en zullen dat materiaal vervolgens verkennen en ontwikkelen door te experimenteren met een verdere set van processen voor het manipuleren van tempo, ruimtelijke oriëntatie, schaal, volgorde, kwaliteit en intentie.

Docente: Peggy Baker

Peggy Baker wordt geroemd als een van de meest opvallende en invloedrijke hedendaagse dansers van haar generatie. Haar unieke vaardigheden zijn het resultaat van een opleiding in zowel dans als theater, die in eerste instantie werd gevolgd door de afdeling drama van de Universiteit van Alberta, met The School of Toronto Dance Theatre, en in New York aan de Martha Graham School en de Herbert Berghof Studio. Geboren in Edmonton in 1952, begon ze haar professionele carrière in Toronto in 1974, als stichtend lid van Dancemakers, toerde ze internationaal als prominent lid van Lar Lubovitch’s gevierde New Yorkse gezelschap gedurende de jaren tachtig, en sloot ze zich aan bij Mikhail Baryshnikov en Mark Morris voor het inaugurele seizoen van hun White Oak Dance Project in 1990, om vervolgens belangrijke creatieve relaties te smeden met Paul-André Fortier (Montreal), James Kudelka (Toronto), en Doug Varone (New York) door middel van tal van performance projecten.

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Composition | Peggy Baker Za. 08 February 2020 Za. 08 February 2020 15:30 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden