fbpx
A/ZDatumLocatie

Workshop | Live from… Olga Vasilieva | Olga Vasilieva

Workshop | Live from… Skopje | Olga Vasilieva

“Een workshop hedendaagse techniek en improvisatie door winnares CONTEXT festival”

Het Holland Dance Festival biedt een venster op de wereld, zo ook op onverwachte hoeken van de danswereld. In de voorstelling Live from… Skopje / Belfast / St. Petersburg die op 9 en 10 februari te zien is in het Korzo theater, tonen drie opkomende en veelbelovende choreografen uit Macedonië, Ierland en Rusland een kijk op de internationale dans. Met choreografieën van Risima Risimkim, Leonie McDonagh en Olga Vasilieva. Op zaterdag 10 februari verzorgt Olga Vasilieva een workshop hedendaagse techniek en improvisatie.

Over Olga Vasilieva
Olga Vasilieva is afkomstig uit St. Petersburg en heeft als beginnend choreografe veel prijzen op haar naam staan. In 2015 won de Russische bij de Riga Spring competitie de eerste én speciale prijs voor de beste choreografie. In datzelfde jaar won ze tevens de Grand Prix voor jonge choreografen bij de competitie Vzletnaya Polosa in St. Petersburg. In 2016 won Vasilieva de vierde editie van het gerenommeerde internationale CONTEXT festival in Moskou, dat georganiseerd wordt door sterballerina Diana Vishneva.

Over de workshop
Tijdens de workshop behandelt Olga Vasilieva verschillende aspecten van moderne dans, waaronder gewicht, ruimte en snelheid. De workshop start met een stevige warming-up, welke meer is dan een aaneenschakeling van losse oefeningen: vanaf het begin van de les wordt er intensief gedanst. In de workshop wordt veel aandacht besteed aan de verbinding tussen verbeelding en beweging, waarmee Vasilieva je door haar choreografie begeleidt zodat je je de choreografie goed eigen kunt maken. Een ander belangrijk onderdeel van de workshop is focus: hét principe van bewuste beweging en de sensatie van het lichaam in de ruimte. De workshop bevat veel vloerwerk en wisseling van (vloer)niveaus. De choreografie die tijdens de workshop wordt aangeleerd is sterk en zachtaardig en draagt zowel bij aan een zachte en flexibele als een scherpe en brutale bewegingsstijl.

Datum: za 10 februari 2018
Tijd: 10:30 – 12:00 uur
Locatie: Korzo theater, Den Haag
Leeftijd: Volwassenen
Niveau: Intermediate & advanced
Voertaal: Engels
Docent: Olga Vasilieva

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Za. 10 February 2018 Za. 10 February 2018 10:30 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden