fbpx
A/ZDatumLocatie

Workshop | Live from… Skopje Dance Theater | Risima Risimkin

Workshop | Live from… Skopje Dance Theater | Risima Risimkin

“Een workshop compositie door de Pina Bausch van Macedonië”

Het Holland Dance Festival biedt een venster op de wereld, zo ook op onverwachte hoeken van de danswereld. In de voorstelling Live from… Skopje / Belfast / St. Petersburg die op 9 en 10 februari te zien is, tonen drie opkomende en veelbelovende choreografen uit Macedonië, Ierland en Rusland een kijk op de internationale dans. Met choreografieën van Risima Risimkin, Leonie McDonagh en Olga Vasilieva. Op zaterdag 10 februari verzorgt Risima Risimkin een workshop compositie in het Korzo theater.

Over Risima Risimkin
Risima Risimkin – ook wel de Pina Bausch van Macedonië genoemd – is één van de leidende hedendaagse choreografen in Macedonië en artistiek directeur van Dance Fest Skopje en Skopje Dance Theater. Daarnaast is ze ook professor op de State University Goce Delchev in Shtip in Macedonië, waar ze het hoofd is van de hedendaagse dansafdeling. Tijdens Live from… Skopje / Belfast / St. Petersburg toont Risimkin het resultaat van een unieke samenwerking tussen haar Skopje Dance Theater en Codarts Rotterdam.

Over de workshop
De workshop van Risima Risimkin is een ontdekkingstocht naar de verbinding tussen de stage space en choreografische textuur. In deze workshop staat dan ook het unieke en persoonlijke gebruik van het lichaam in de ruimte centraal. Expressie van gedachten door middel van lichaamstaal en de dynamiek van compositie en creatie zijn daarbij belangrijk. Hoe deze componenten worden verbonden met het alledaagse? Ontdek je mogelijkheden en treedt buiten de gebaande paden!

Datum: za 10 februari 2018
Tijd: 13:00 – 15:00 uur
Locatie: Korzo theater, Den Haag
Leeftijd: Volwassenen
Niveau: Intermediate & advanced
Voertaal: Engels
Docent: Risima Risimkin

 

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Za. 10 February 2018 Za. 10 February 2018 13:00 Korzo theater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden