fbpx
A/ZDatumLocatie

Workshop op het ijs | Le Patin Libre | Alexandre Hamel, Pascale Jodoin, Samory Ba, Taylor Dilley, Jasmin Boivin

Workshop op het ijs | Le Patin Libre | Alexandre Hamel, Pascale Jodoin, Samory Ba, Taylor Dilley, Jasmin Boivin

“Dancing on the ice”

“Cutting edge ice dance performance.” Dat brengt de Canadese Le Patin Libre. De groep is in 2005 opgericht door voormalig kampioen kunstschaatsers die met hun verbluffende techniek de theatrale en choreografische mogelijkheden van glijden op het ijs uitdiepen. Met indrukwekkend voetenwerk en verbluffende snelheid en elegantie, rekken zij de grenzen van kunstschaatsen in de 21e eeuw op. Le Patin Libre is van 23 t/m 27 januari met zeven shows te zien in De Uithof. Op woensdag 24 januari verzorgt het ijsdansgezelschap een workshop op het ijs.

Over Le Patin Libre
Le Patin Libre is een hedendaagse kunstschaatsgezelschap uit Montréal (Canada) dat gebruik maakt van ijs, schaatsen en glijden. Het werk van het gezelschap wordt door sommigen ook wel beschouwd als ‘moderne dans op het ijs’. Le Patin Libre werd in 2005 opgericht door voormalig kunstrijders, met als doel hun fysieke vaardigheden en schema’s (die zij met kunstrijden hadden ontwikkeld) om te zetten naar vrije expressie.

Over de workshop op het ijs
Tijdens de workshop delen de schaatskunstenaars van Le Patin Libre hun unieke choreografische techniek, die ook wel ‘gliding’ genoemd wordt. Onder leiding van alle schaatsers leer je de techniek onder de knie te krijgen en leer je tevens de basis van hedendaags kunstschaatsen. Daarnaast is in de workshop ruimte voor spel en deelname aan een groepschoreografie. De workshop is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde schaatsers.

Datum: wo 24 januari 2018
Tijd: 14:00 – 15:00 uur
Locatie: De Uithof, Den Haag
Leeftijd: Voor volwassenen en kinderen (vanaf 5 jaar)
Niveau: Iedereen
Voertaal: Engels
Docenten: Alexandre Hamel, Pascale Jodoin, Samory Ba, Taylor Dilley, Jasmin Boivin

Danceparty on ice

Op 27 januari vindt aansluitend op de voorstelling de  Danceparty on Ice plaats. Kom gezellig mee dansen en glijden op het ijs! Neem je wel je schaatsen mee? Schaatsen huren bij de Uithof kan natuurlijk ook. De entree is gratis.

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Woe. 24 January 2018 Woe. 24 January 2018 14:00 De Uithof, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden