meer inspiratie

EBA Open Call: The shortlist

9 juli 2024

Dodzi Dougban, Diana Niepce, Annie Hanauer, J Neve Harrington, Edwin Ramirez und Nina Mühlemann, Sindri Runudde, Katarzyna Żeglicka.  

Dit zijn de namen van de kunstenaars waarvan de projecten op de shortlist staan voor de volgende stap in het aanvraagproces van de EBA Open Call voor kunstenaars met een beperking in Europa.

De aanmeldingen die Europe Beyond Access (EBA) heeft ontvangen, schetsen een beeld van een werkelijk opmerkelijke sector: kunstenaars met provocerende, innovatieve en spannende ideeën uit heel Europa die verandering eisen in de culturele sector.  

Alle aanvragen zijn gelezen door minstens 4 mensen, door mensen in minstens 3 verschillende landen, zowel culturele professionals met als zonder beperking. Alle aanvragen zijn gelezen door ten minste twee curatoren of artistiek directeuren van de partners van het EBA Consortium.  

Na dit alles overheerst trots en blijheid om onze 7 geselecteerde projecten aan te kunnen kondigen. Aan het eind van het proces zullen drie van hen EBA co-producties zijn. De aankondiging zal eind oktober plaatsvinden.  

Lees meer over EBA, de artiesten en hun projecten