meer inspiratie

Samuel Wuersten toegetreden tot Raad van Toezicht van de Hogeschool der Kunsten Den Haag.

1 juni 2023

Na een uitgebreide procedure is Samuel Wuersten, artistiek en algemeen directeur van Holland Dance Festival, benoemd als nieuw lid van de Raad van Toezicht van de Hogeschool der Kunsten Den Haag, de overkoepelende organisatie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium. Als lid van de Raad van Toezicht treedt hij onder meer toe tot de onderwijscommissie.

Met de toezegging van Samuel Wuersten tot de Raad van Toezicht, vindt een uitbereiding plaats tot zes leden. De leden hebben een zodanige mix van ervaring, kennis en deskundigheden dat de Raad ook op onderdelen het beleid van het College kan beoordelen en het kan adviseren bij veel voorkomende vraagstukken. Bovendien is de Raad zodanig samengesteld dat de leden ten opzichte van elkaar, het College van Bestuur en welk deelbelang dan ook, onafhankelijk en kritisch kunnen opereren.

Samuel Wuersten volgt Anneke Hogenstijn op, die begin juli afscheid neemt als het lid met de portefeuille muziek en dans. Oorspronkelijk geschoold als danser, heeft Samuel Wuersten zich ontwikkeld tot choreograaf en veelgevraagd docent, adviseur en jurylid. Naast directeur van Holland Dance Festival is hij ook directeur van het bachelor- en masterprogramma dans aan de Hochschule der Künste in Zürich. Daarnaast was hij twintig jaar lang verbonden aan Codarts Rotterdam, als directeur van de dansopleidingen en als lid van het College van Bestuur.

Samuel Wuersten:

“Het kunstvakonderwijs - en de weg ernaartoe - zijn het fundament van de kunsten. In zijn realisatie is het een complex en uitdagend maar tegelijkertijd oneindig inspirerend proces, wat mij zeer dierbaar is. Het kunstvakonderwijs verdient alle denkbare aandacht en steun. Ik ben zeer vereerd dat ik als lid van de Raad van Toezicht mag bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze prachtige Hogeschool der Kunsten in Den Haag.”