Ignite – mixed program Codarts Rotterdam & Conservatoire de Paris

15 t/m 16 februari 2022


Theater De Veste, Delft

€ 24,00

Tickets
foto
Ferrante Ferranti

Onderdeel van Talent On The Move

Al sinds 2009 organiseert Holland Dance Festival jaarlijks Talent On The Move, waarbij u kunt kennismaken met het bruisende jonge danstalent van Codarts Rotterdam, dé internationale hotspot voor eigentijdse dans. In deze achttiende festivaleditie vindt een wel heel bijzondere editie van het programma plaats: de Codarts-dansers delen daarbij het podium met studenten van het prestigieuze Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Een prachtige kans voor de jonge dansers uit beide steden om hun horizon te verbreden. 

Belangrijk danserfgoed
De gezamenlijke voorstellingen tijdens het festival – en die in mei 2022 in het Centre National de la Danse in Parijs – vormen het hoogtepunt van een omvangrijker uitwisselingsproject, waarvoor Holland Dance Festival de steun wist te krijgen van DANCE ON, PASS ON, DREAM ON (DoPoDo), een Europees subsidiefonds dat naast ondersteuning van projecten voor oudere dansers ook de overdracht van belangrijk danserfgoed stimuleert. De jonge danstalenten van Codarts en het Parijse conservatorium werken gedurende het hele jaar 2021/2022 aan creaties van diverse topchoreografen, die ieder een connectie met Nederland dan wel Frankrijk hebben. 

De Franse studenten presenteren in dit festival 'Suite for five’ van Merce Cunningham. Daarnaast dansen de Fransen Hearts and Arrows van hun landgenoot Benjamin Millepied, bekend van zijn creaties voor onder meer het New York City Ballet, het Ballet de l’Opera National de Paris (waarvan hij ook korte tijd artistiek directeur was) en de Hollywoodfilm Black Swan.

De Codarts-dansers zijn te zien in Bravo Charlie van Marco Goecke, in een deel uit Wings of Wax van Jiři Kylián en in Femme van de in 2020 onverwachts overleden Belgische choreograaf Jens van Daele. Daarnaast presenteren de dansers uit beide steden ook een gezamenlijk uitgevoerde choreografie uit Kyliáns Whereabouts Unknown, hierin zijn straks alle vrouwelijke studenten van beide opleidingen te zien.

Bakermat van het ballet
Cédric Andrieux, hoofd van de dansafdeling van het Parijse Conservatoire: “Deze samenwerking biedt onze studenten een prachtige kans om hun horizon te verbreden, om zich te realiseren dat er ook buiten Frankrijk heel veel op dansgebied te beleven valt. Wij hebben voor dit project de eerstejaarsstudenten van onze nog vrij nieuwe masteropleiding geselecteerd. Deze staat grotendeels los van de bacheloropleiding aan ons conservatorium, die puur klassiek gericht is. In de masteropleiding willen we studenten breder onderwijzen, de scheiding als het ware opheffen, zodat moderne dansstudenten straks ook Forsythe kunnen dansen en de klassiek opgeleiden ook Trisha Brown. Wat dat betreft denk ik dat Codarts flink op ons voorligt. Parijs mag dan wel de bakermat van het ballet zijn, qua diversiteit en zeker ook qua multiculturaliteit kunnen wij nog veel van jullie leren.” 

“It is absolutely vital that young talent is discovered and developed (…) Judging by this year’s edition of Talent On The Move it is easy to see how Holland maintains its position as a world leader in contemporary dance (…) I would be hard-pressed to find even the mildest criticism of any aspect of the evening’s performance. It was all brilliant.”

— Arts Talk Magazine

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
di 15 februari 2022 19:30 Theater De Veste €24,00 Geweest
wo 16 februari 2022 19:30 Theater De Veste €24,00 Geweest

Impressies

foto
foto