Sydney Dance Company Impermanence & Forever and ever

20 t/m 21 oktober 2023


Amare, Den Haag

€ 20,00 - € 54,00

Tickets

Met gratis inleiding en behind the scences 

“Er zijn geen grenzen en geen richtlijnen voor wat je zult ervaren. Het mooie aan hedendaagse dans en het live ervaren, is dat wat je eraan meeneemt uniek is voor jou.” zegt artistiek leider en choreograaf Rafaël Bonachela over de visie van het gezelschap. Zijn Impermanence is in de woorden van Time Out “ontroerend, krachtig en hypnotiserend”. Het award winnende Forever and ever van Antony Hamilton mixt dance, techno en high fashion. Kom grenzeloos genieten van dans van de andere kant van de aardbol door Sydney Dance Company.

Impermanence
Na een uitverkocht wereldpremièreseizoen in Sydney in 2022, is Rafael Bonachela’s Impermanence “misschien wel het beste stuk gemaakt door en voor een Australisch dansgezelschap in vele jaren”. Dit volledige werk, een diepgewortelde en opwindende verkenning van schoonheid en verwoesting, bevat een ontroerende partituur vol emotionele kracht van de met een Grammy Award bekroonde componist Bryce Dessner.

Vooral bekend als oprichter van de Amerikaanse rockband The National en voor zijn filmmuziek voor The Revenant en The Two Popes, werd Dessner aanvankelijk geïnspireerd door de tragedie van de Australische bosbranden en de brand in de Notre-Dame in Parijs. Het ensemble van Sydney Dance Company wordt live op het podium bijgestaan door het Quatuor Zaide Strijkkwartet. Dit is een epische, gedreven uitvoering die een emotionele klap uitdeelt.

Forever and ever
Dit werk ging oorspronkelijk in première in 2018 en is nu opnieuw op het repertoire opgenomen. Antony Hamilton's Helpmann Award-winnende Forever and Ever "dompelt de zintuigen" aldus The Australian.

Op de muziek van Julian Hamilton van The Presets, is Forever and ever een geweldige mix van dance, techno, high fashion en levendige verlichting samen tot een hypnotiserend effect. Dit grensverleggende werk, dat ideeën over orde, chaos, populaire cultuur en menselijk gedrag onderzoekt, is een gedurfde en opwindende theatrale ervaring die je niet mag missen.

Deze voorstelling is te zien dankzij het Fonds Internationale Dans (FIND). Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater bundelen in dit fonds hun krachten met als doel spraakmakende internationale dansproducties in Amare te presenteren en Den Haag als de dansstad van Nederland te profileren.

Gratis inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling kun je op vertoon van je ticket de inleiding bijwonen in de Jazz-zaal/Spinoza-foyer. Bovendien is er een interview met (een deel van) de cast & crew. De inleiding is gratis en op basis van beschikbaarheid.

Vr 20 okt 19.00 uur in de Jazz-zaal
Za 21 okt 19.00 uur in de Spinoza Foyer

En er is meer...
Za 21 okt - Behind the scenes bij Sydney Dance Company
Tijdens Open Amare geniet je op zaterdag 21 oktober van 14.30 - 15.30 uur van de unieke ervaring om achter de schermen mee te kijken tijdens de Behind the Scenes met Sydney Dance Company. Of je nu een ticket hebt voor de voorstelling Impermanence en Forever & Ever (vr 20 of za 21 okt) of gewoon nieuwsgierig bent hoe een warming-up en repetitie verloopt bij een internationaal dansgezelschap, je bent van harte welkom in Amare. 

Programma Behind the scenes 
Za 21 oktober, 14.30 - 15.30 uur
Verzamelen in Danstheater, Amare

  • Warming-up les van Sydney Dance Company;
  • Korte Q&A met Charme Yap, repetitor van Sydney Dance Company en met Rafael Bonachela, artistiek directeur en choreograaf;
  • Repetitiemoment van Impermanence of Forever & Ever.
     

“Ontroerend, krachtig en hypnotiserend”

— Time Out

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
vr 20 oktober 2023 19:45 Amare, Den Haag € 20,00 - € 54,00 Geweest
za 21 oktober 2023 19:45 Amare, Den Haag € 20,00 - € 54,00 Geweest

Impressies

foto
Pedro Greig
foto
Pedro Greig
foto
Pedro Greig
foto
Pedro Greig
toon meer
foto
Pedro Greig
foto
Pedro Greig

Credits

Bryce Dessners muziekcompositie Impermanence is geschreven in opdracht van het Australian String Quartet en de Sydney Dance Company. Deze commissie werd bijgestaan door de Australische regering via de Australia Council for the Arts, haar kunstfinancierings- en adviesorgaan. Impermance wordt live begeleid the Quatuor Zaide kwartet.

Aanbevolen

SKID & Wild Poetry – GöteborgsOperans Danskompani

Info & tickets