Nederlands Balletgala 2023 Dansersfonds'79

13 november 2023


DeLaMar, Amsterdam

€ 40,00 - € 107,50

Tickets
foto

De vijfentwintigste editie van het Nederlands Balletgala wordt opgedragen aan Samuel Wuersten. 

“Dansersfonds viert rijkdom van de Nederlandse dans met 25ste gala”

Alexandra Radius en Han Ebbelaar, het beroemdste balletechtpaar dat Nederland ooit gekend heeft, organiseert voor de vijfentwintigste keer het Nederlands Balletgala van het door hen opgerichte Dansersfonds ’79. 

 

Ook dit jaar zullen alle grote Nederlandse dansgezelschappen hun opwachting maken tijdens deze bijzondere benefietvoorstelling ten gunste van jong én bewezen Nederlands danstalent. Stichting Dansersfonds ’79 heeft besloten om de vijfentwintigste editie van haar Nederlands Balletgala op te dragen aan Samuel Wuersten. Daarmee wil het fonds Samuel eren voor al zijn inspanningen voor de Nederlandse dans in de afgelopen drie decennia. Han Ebbelaar: “Samuel Wuersten is een belangrijke bruggenbouwer en schakel binnen de internationale en Nederlandse danswereld. Met zijn warme persoonlijkheid zet hij zich onvermoeibaar en waar dan ook in voor de dans, en op indrukwekkende wijze verbindt hij daarbij instellingen, initiatieven en dansstijlen met elkaar.”

Hoogtepunten tijdens de gala-editie van dit jaar zijn onder meer Crystal Pites juichend ontvangen Ten Duets on a Theme of Rescue (Nederlands Dans Theater 2), een deel uit de recente, avondvullende hitproductie Carmen (Introdans) en twee adembenemende, virtuoze duetten uit respectievelijk David Dawsons The Four Seasons en William Forsythes Pas/Parts 2018 (beide Het Nationale Ballet). ok zijn er bijdragen van Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst en de Junior Company van Het Nationale Ballet. Kortom: de ideale kans om (opnieuw) kennis te maken met de top van de Nederlandse dans!

Tijdens het Nederlands Balletgala krijgt u dus de kans om op één avond (opnieuw) kennis te maken met het neusje van de zalm van de Nederlandse dans. Tegelijkertijd levert u met uw komst ook een bijdrage aan het belangrijke werk van Dansersfonds ’79. Al bijna 45 jaar ondersteunen en stimuleren Radius en Ebbelaar met dit fonds de Nederlandse dans, waarbij het fonds onder meer beurzen, speciale giften, Aanmoedigingsprijzen en Prijzen van Verdienste aan Nederlandse en in Nederland werkzame dansers toekent.

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
ma 13 november 2023 19:30 DeLaMar, Amsterdam € 40 - 107,50 Geweest

Impressies

foto
foto
foto
foto
toon meer
foto

Aanbevolen

Ailey II – The Next Generation of Dance

Info & tickets

Junior Company – Het Nationale Ballet

Info & tickets