Nomad Sidi Larbi Cherkaoui - Eastman

8 t/m 9 december 2022


Amare, Den Haag

€ 20,00 - € 42,00

Tickets
foto
Filip Van Roe

De Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui wordt wereldwijd erkend als één van de meest toonaangevende en originele choreografen van zijn generatie. Hij heeft een indrukwekkend oeuvre ontwikkeld dat op een persoonlijke manier de tradities van de grote culturen onderzoekt en bevraagt. Terugkerende elementen in zijn werk zijn spiritualiteit, het anders-zijn, de zoektocht naar identiteit, religie en de fascinatie voor andere culturen. Zijn handelsmerk is een genereuze, poëtisch-elegante en lyrische dansstijl.

“Sidi Larbi Cherkaoui wordt wereldwijd erkend als één van de meest toonaangevende en originele choreografen van zijn generatie.”

Het avondvullende werk Nomad is een bijzonder mozaïek bestaande uit levende en levenloze elementen uit de woestijn, gemaakt op Midden-Oosters geïnspireerde muziek van Felix Buxton van Basement Jaxx. De dansvoorstelling is een metafoor voor ultieme vrijheid, maar ook voor de onmogelijkheid om te overleven in de woestijn. De dansende nomaden tonen de  vloeibaarheid en het aanpassingsvermogen van wezens die gedijen in de meest extreme omstandigheden. Tegen een gigantisch woestijnbeeld op de achterwand van het toneel wordt er bijna dierlijk gedanst, zoals slangen, hagedissen of kamelen. Iedere danser toont individueel de geest van samenhorigheid en vriendschap, de sleutel tot overleving in een droge wereld, die onoverkomelijk zou zijn zonder de steun van een ander. De ultieme onherbergzaamheid van een woestijn overleef je alleen door samen te werken, waarbij het landschap en de overlevingsdrang oproepen tot bijzondere bewegingen.

Die nomadische wereld wordt ook nog eens versterkt door gedanste geometrische Arabische motieven, zoals de bloem. De kostuums, gemaakt door de Antwerpse modeontwerper Jan-Jan Van Essche, zijn geïnspireerd op de rijkdom aan stoffen, die woestijnbewoners dragen om zichzelf te beschermen tegen de hitte.

Gratis inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling op vrijdag 9 december, om 19.45 uur, kunt u op vertoon van uw voorstellingsticket in de Spinozafoyer in Amare een inleiding bijwonen. De inleiding is gratis en op basis van beschikbaarheid. Donderdag 8 december is er geen inleiding.

Deze voorstelling is te zien dankzij het Fonds Internationale Dans (FIND). Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater bundelen in dit fonds hun krachten met als doel spraakmakende internationale dansproducties in Amare te presenteren en Den Haag als de dansstad van Nederland te profileren.

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
do 8 december 2022 20:30 Amare, Den Haag €20 - €42 Geweest
vr 9 december 2022 20:30 Amare, Den Haag €20 - €42 Geweest

Impressies

foto
Filip Van Roe
foto
Filip Van Roe
foto
Filip Van Roe
foto
Filip Van Roe

Credits

Choreography & directed by
Sidi Larbi Cherkaoui

Music composition
Sidi Larbi Cherkaoui, Felix Buxton, Kaspy N’dia

Additional music
Yarkin featuring The Sufi Vocal Masters, Al Adhan, Al Qantarah, Fadia Tomb El-Hage, Oli Savill (Percussion), traditional songs from the Amami islands in Japan

Sound design
Felix Buxton

Dans
Pol Van den Broek, Shawn Fitzgerald Ahern, Mabrouk Gouicem, Mohamed Toukabri, Kazutomi "Tsuki" Kozuki, Astrid Sweeney, Anna Senognoeva, Jonas Vandekerckhove, Marina Kushchova, Dayan Akhmedgaliev, Oliver Tida Tida

Live muziek
Kaspy N’dia

Costumes
Jan-Jan Van Essche

Set design
Willy Cessa, Adam Carrée

Light design
Willy Cessa

Video design
Paul Van Caudenberg

Assistent choreograaf
Shawn Fitzgerald Ahern, Oscar Ramos

Repetitor
Shawn Fitzgerald Ahern

Artistic advisor and associate
Václav Kuneš

Vocal coach
Anna Sato

Music engineered by
Duncan F. Brown

Toneelmeester
Nils Geernaert

Techniek
Maxim Guislain (video), Krispijn Schuyesmans (licht), Elric Reinartz (geluid), Chloë Köpping (assistent toneelmeester)

Wardrobe
Saar Swinters

Implementation set
Martin Baarda

Tour manager
Alessandra Oliveira

Production
Eastman

Coproduction
420PEOPLE, Cultuurcentrum Berchem

Thanks to
Francesca Maria Amante, Sabine Groenendijk, Vojtěch Rak, Antonin Rioche, Filip Staněk, Nicola Leahey, Jason Kittelberger, Satyagraha dancers of Eastman/Theater Basel, Karthika Naïr, Carly Heathcote
With the support of the BNP Paribas Foundation and the Flemish Government

Eastman is resident at deSingel International Arts Campus, Antwerp