RIDCC 2022 Rotterdam International Duet Choreography Competition

23 t/m 25 juni 2022


Theater Rotterdam

€ 10,00 - € 20,00

Tickets
foto

RIDCC is het enige jaarlijkse dansfestival voor choreografisch talent waarin een duetten competitie centraal staat. In juni 2022 reist het danstalent, zestien geselecteerde deelnemers, van over de hele wereld naar Rotterdam voor de vierde editie van RIDCC.

“Een must voor alle dansliefhebbers! Zestien choreografische talenten presenteren veelzijdige, innovatieve en opmerkelijke duetten, terwijl ze strijden voor veelbelovende prijzen.”

RIDCC is zeer verheugd om dit dynamische en unieke evenement te presenteren, waar zestien uitverkorenen - uit meer dan 400 deelnemers – zich inzetten voor veelbelovende prijzen. Tijdens de voorrondes op 23 en 24 juni bent u getuige van zestien duetten, in alle mogelijke dansstijlen. Op zaterdag 25 juni sluiten we het festival af met een grootse finale, waarin u de duetten ziet die zijn geselecteerd door een gerenommeerde jury. Uit deze geselecteerde duetten bepaalt de vakjury de winnaar van de XL Productie Award, terwijl de partners van RIDCC uit alle zestien deelnemers de winnaars van de zogeheten Partner Awards kiezen. Tot slot bepaalt u, onder het genot van een drankje uit de open bar en een hapje, welke talentvolle choreograaf de Publieksprijs verdient. Oud-danser en Nederlandse acteur Jan Kooijman houdt het publiek in spanning en maakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking de winnaars van het festival bekend.

De prijzen
De winnaar van de hoofdprijs, de XL Production Award, ( ter waarde van € 100.00) krijgt de unieke mogelijkheid om een nieuwe autonome productie te maken bij Scapino Ballet Rotterdam met garantie op een tournee door het land. De partners van RIDCC, nationale en internationale gerenommeerde gezelschappen, kiezen de winnaars van deze Partner Awards. De deelnemende partners in 2022 zijn Avant Garde Dance (Londen UK), Club Guy en Roni, Codarts Rotterdam, Conny Janssen Danst, Dansateliers, Introdans, Korzo, Maas Theater & Dans, Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, MiR Dance Company Gelsenkirchen (Duitsland), SALLY en Skånes Dansteater (Malmö Zweden).

Tot slot bepaalt u welke talentvolle choreograaf de Publieksprijs verdient.
Boek nu je tickets en ontdek het werk van een nieuwe generatie danskunstenaars.

Holland Dance Festival partner van RIDCC
De ondersteuning van een nieuwe internationale choreografiewedstrijd past uitstekend in de zeer ervaren opdracht en missie van Holland Dance Festival. Het scouten naar talent en het zichtbaar maken daarvan is wat wij gemeen hebben met de RIDCC organisatie. Bovendien vinden wij het belangrijk dat de jarenlange opgebouwde expertise in het promoten en presenteren van dans gedeeld kan worden met een jonge organisatie.

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
do 23 juni 2022 20:00 Theater Rotterdam € 10 - €20,- Geweest
vr 24 juni 2022 20:00 Theater Rotterdam € 10 - €20,- Geweest
za 25 juni 2022 20:00 Theater Rotterdam € 10 - €20,- Geweest

Impressies

foto
foto