RIDCC 2023 Rotterdam International Duet Choreography Competition

22 t/m 24 juni 2023


Theater Rotterdam, Rotterdam

€ 10,00 - € 20,00

Tickets
foto

Holland Dance Festival is trotse partner van RIDCC

In juni 2023 reist internationaal danstalent van over de hele wereld naar Rotterdam voor de vijfde editie van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC). Een must voor alle dansliefhebbers! Zestien choreografische talenten presenteren veelzijdige, innovatieve en opmerkelijke duetten, terwijl ze zich inzetten voor veelbelovende prijzen. Ontdek het werk van een nieuwe generatie danskunstenaars in Theater Rotterdam.

De competitie
Tijdens de voorrondes op 22 en 23 juni bent u getuige van zestien duetten, in alle mogelijke dansstijlen. Op zaterdag 24 juni sluiten we het festival af met een grootse finale, waarin u de duetten ziet die zijn geselecteerd door een gerenommeerde jury. Uit deze geselecteerde duetten bepaalt de jury de winnaar van de XL Productie Award, terwijl de partners van RIDCC uit alle zestien deelnemers de winnaars van de zogeheten Partner Awards kiezen.

Tot slot bepaalt u, onder het genot van een drankje en een hapje, welke talentvolle choreograaf de Publieksprijs verdient. Oud-danser en Nederlandse acteur Jan Kooijman houdt het publiek in spanning en maakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking de winnaars van het festival bekend. Extra onderdeel van deze aankomende editie is het optreden van 2018 RIDCC-deelnemers Anna Jacobs and Hanna Van Der Meer, aka Lunatics and Poets. Opmerkelijk is dat Lunatics and Poets zich hebben ontwikkeld tot een van de meest in het oog springende en succesvolle jonge choreografen van onze tijd. Speciaal voor RIDCC 2023 presenteren ze hun prachtige werk The People Look Like Flowers At Last.

Holland Dance Festival partner van RIDCC
De ondersteuning van een nieuwe internationale choreografiewedstrijd past uitstekend in de zeer ervaren opdracht en missie van Holland Dance Festival. Het scouten naar talent en het zichtbaar maken daarvan is wat wij gemeen hebben met de RIDCC organisatie. Bovendien vinden wij het belangrijk dat de jarenlange opgebouwde expertise in het promoten en presenteren van dans gedeeld kan worden met een jonge organisatie.

“Een must voor alle dansliefhebbers! Zestien choreografische talenten presenteren veelzijdige, innovatieve en opmerkelijke duetten, terwijl ze strijden voor veelbelovende prijzen.”

— RIDCC

De prijzen
De winnaar van de hoofdprijs, de XL Productie Award (ter waarde van € 100.000) krijgt de unieke mogelijkheid om een nieuwe, autonome productie te maken bij Scapino Ballet Rotterdam met garantie op een tournee door het land.

De partners van RIDCC, nationaal en internationaal gerenommeerde gezelschappen, kiezen de winnaars van de Partner Awards. De deelnemende partners die in 2023 een Award uitreiken: Avant Garde Dance (Londen UK), Club Guy & Roni, Codarts Rotterdam, Conny Janssen Danst, Dansateliers, Maas Theater & Dans, Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, MiR Dance Company Gelsenkirchen (Duitsland), SALLY en Skånes Dansteater (Malmö Zweden).

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
do 22 juni 2023 20:00 Theater Rotterdam, Rotterdam €10 - €20 Geweest
vr 23 juni 2023 20:00 Theater Rotterdam, Rotterdam €10 - €20 Geweest
za 24 juni 2023 20:00 Theater Rotterdam, Rotterdam €10 - €20 Geweest

Impressies

foto
foto
foto