The Suit Pitching Project Ori Lenkinski  

2 t/m 3 februari 2024


Korzo, Den Haag

€ 24,00

Tickets
foto
Yair Meyuhas

Onderdeel van Pitching Project

Toen Jackie Kennedy op Valentijnsdag in 1962 voor tv-zender CBS haar iconische rondleiding door het Witte Huis hield, veranderde ze daarmee wereldwijd de kijk op de First Lady en op vrouwen in het algemeen. Nu, ruim zestig jaar later, roept de Canadese, in Tel Aviv gevestigde danseres, choreografe en journaliste Ori Lenkinski Jackies ‘energie’ weer op om haar publiek mee te nemen op een toer door het hier en nu. Lenkinski’s voorstelling The Suit is een locatie-specifiek optreden waarbij de tekst steeds wordt aangepast, afhankelijk van de stad en het theater waarin het werk wordt gepresenteerd. Geen twee voorstellingen van The Suit zijn dan ook hetzelfde. Bezien door de ogen van Jackie Kennedy snijdt Lenkinski actuele thema’s aan en daarbij is ze gekleed in haar roze mantelpakje, al is dat in haar geval helaas niet van Chanel.

Pitching Project 
The Suit is een van de drie producties die wij voor onze negentiende festivaleditie hebben geselecteerd tijdens het zogeheten Pitching Project, een nieuwe, unieke samenwerking tussen het Suzanne Dellal Centre in Tel Aviv en Holland Dance Festival. Het project is opgezet om jonge Israëlische en Palestijnse choreografen in hun ontwikkeling te ondersteunen en een podium te bieden. De makers mochten hun voorstellingen (of ideeën daarvoor) pitchen voor een internationaal panel van artistiek directeuren, waarbij de opzet was dat alle directeuren minimaal één idee zouden kiezen en tot uitvoer brengen. Uiteindelijk werden bij de eerste editie van het Pitching Project echter alle voorstellen gehonoreerd. Behalve met Lenkinski gaat Holland Dance Festival voor deze festivaleditie de samenwerking aan met May Zarhy en Sahar Damoni, met als resultaat dat wij drie – totaal verschillende – premièrewerken van drie veelbelovende in Nederland nog (grotendeels) onbekende vrouwelijke choreografen presenteren.

Woord en beweging 
De in Canada geboren Ori Lenkinski heeft als danseres gewerkt met choreografen in de Verenigde Staten, Europa en Israël en sinds 2015 is ook haar eigen werk op het podium te zien. Als auteur van haar rubriek Parental Choreography schrijft ze regelmatig voor de Jerusalem Post en tevens is ze oprichter en redacteur van een online-platform voor theaterrecensies. In haar werk onderzoekt ze, zowel op het podium als online en op papier, de verbinding tussen woord en beweging. Vanwege haar jarenlange journalistieke ervaring vormt tekst een cruciale drijfveer bij alles wat ze presenteert. Ze probeert daarbij grip te krijgen op het leven dat ze leidt, de plek waar ze woont en de mensen om haar heen. Lenkinski wil zich bewust niet beperken tot één specifiek medium, maar steeds díe vorm en discipline kiezen die het best past bij haar onderwerp. Vaak mondt dit uit in een mix van dans en theater, waarin personages en verhalen met humor worden verbeeld, het midden houdend tussen fantasie en realiteit. 

 

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
vr 2 februari 2024 20:30 Korzo Zaal, Den Haag €24,00 Geweest
za 3 februari 2024 20:30 Korzo Zaal, Den Haag €24,00 Geweest

Impressies

foto
Eyal Radoshitzky
foto
Eyal Radoshitzky

Credits

The Suit is onderdeel van Pitching Project: Pitching Tel Aviv, een nieuwe, unieke samenwerking tussen het Suzanne Dellal Centre in Tel Aviv en Holland Dance Festival. Het project is opgezet om jonge Israëlische en Palestijnse choreografen in hun ontwikkeling te ondersteunen en een podium te bieden.

CREDITS

Concept, Choreography and Performance: Ori Lenkinski
Music: Chubby Checker, Pablo Casals
Artistic Advisors: Rachel Erdos, Renana Raz, Ofer Amram