The Suit Pitching Project Ori Lenkinski  

2 t/m 3 februari 2024


Korzo, Den Haag

€ 24,00

Tickets
foto
Yair Meyuhas

Onderdeel van Pitching Project

Toen Jackie Kennedy op Valentijnsdag in 1962 voor tv-zender CBS haar iconische rondleiding door het Witte Huis hield, veranderde ze daarmee wereldwijd de kijk op de First Lady en op vrouwen in het algemeen. Nu, ruim zestig jaar later, roept de Canadese, in Tel Aviv gevestigde danseres, choreografe en journaliste Ori Lenkinski Jackies ‘energie’ weer op om haar publiek mee te nemen op een toer door het hier en nu.

Lenkinski’s voorstelling The Suit is een locatie-specifiek optreden waarbij de tekst steeds wordt aangepast, afhankelijk van de stad en het theater waarin het werk wordt gepresenteerd. Geen twee voorstellingen van The Suit zijn dan ook hetzelfde. Bezien door de ogen van Jackie Kennedy snijdt Lenkinski actuele thema’s aan en daarbij is ze gekleed in haar roze mantelpakje, al is dat in haar geval helaas niet van Chanel.

 

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
vr 2 februari 2024 20:30 Korzo Zaal, Den Haag €24,00 bestel
za 3 februari 2024 20:30 Korzo Zaal, Den Haag €24,00 bestel

Impressies

foto
Eyal Radoshitzky
foto
Eyal Radoshitzky

Extra informatie

The Suit is onderdeel van Pitching Project: Pitching Tel Aviv, een nieuwe, unieke samenwerking tussen het Suzanne Dellal Centre in Tel Aviv en Holland Dance Festival. Het project is opgezet om jonge Israëlische en Palestijnse choreografen in hun ontwikkeling te ondersteunen en een podium te bieden.

CREDITS

Concept, Choreography and Performance: Ori Lenkinski
Music: Chubby Checker, Pablo Casals
Artistic Advisors: Rachel Erdos, Renana Raz, Ofer Amram