Good [old] Times | Auditie voor festivalproductie 2024

9 t/m 9 september 2023
Studio De Bink, Den Haag

€ 0,00 - € 0,00

Tickets
foto

“Danservaring is niet nodig, maar dansplezier is een pré.”

Na meerdere succesvolle voorstellingen wordt de vijfde editie van de festivalproductie Good [old] Times georganiseerd tijdens Holland Dance Festival 2024. Om het vijfjarig bestaan van deze bijzondere productie te vieren, zoeken Holland Dance Festival en choreografe Lonneke van Leth dansers van 55 jaar en ouder die gezamenlijk een voorstelling willen creëren die, anders dan andere jaren, de wereld van jong en oud aanspreekt.

Holland Dance Festival en  choreografe Lonneke van Leth starten een nieuwe zoektocht naar dansende 55-plussers, die een jong(er) publiek willen verwonderen. Tijdens de audities op 9 september gaat de choreograaf op zoek naar deze creatieve dansliefhebbers met een podiumdroom.

Ben jij een enthousiaste (amateur)danser van 55 jaar of ouder? Houd je van dansen, wil je graag jongere mensen inspireren en lijkt het je leuk om met een groep dansers en een professioneel choreograaf een voorstelling te maken? Grijp deze bijzondere kans en meld je aan voor de audities op 9 september.

Good [old] Times
Dans is voor alle leeftijden, dat bewijzen onze danslessen en festivalproductie voor 55-plussers onder de noemer Good [old] Times. Voor deze tweejaarlijkse productie nodigen wij wederom een professioneel choreograaf uit om een voorstelling te creëren.

Deze editie gaan choreografe Lonneke van Leth en ambitieuze dansers – die worden gekozen d.m.v. een auditie – aan de slag om (een jong) publiek te raken, te ontroeren, te verbazen en te vermaken. Een unieke ervaring voor zowel het publiek als de dansers.

De auditie
Op basis van selectie worden de deelnemers uitgenodigd voor de audities. Iedereen van 55 jaar of ouder moedigen wij aan om zich aan te melden voor deze festivalproductie. Je kunt je inschrijven door je aan te melden bij ‘data & tickets’ op deze pagina. Vervolgens ontvang je via de mail een link naar het aanmeldformulier. Enkel na invullen van dit formulier is je aanmelding officieel.

Op zaterdag 9 september worden de deelnemers verwacht op het toegewezen auditiemoment in Studio Bink in Den Haag, de studio van Lonneke van Leth Dans. Voor de auditie hoeft niks voorbereid te worden; danservaring is niet nodig, maar dansplezier is een pré.

Deelname aan de auditie is kosteloos. Bij selectie voor het deelnemerstraject van de Good [old] Times-productie vragen wij een bijdrage van 50 euro (en 25 euro wanneer u in het bezit bent van een Ooievaarspas).

Na de auditie
De start van de repetitiereeks vindt plaats op zaterdag 28 oktober. Vervolgens wordt er wekelijks van 10.30 tot 14.30 uur op zaterdagen (m.u.v. 23 en 30 december 2023) gerepeteerd. De repetities vinden plaats op:

28 oktober
4, 11, 18 en 25 november
2, 9 en 16 december
6, 13 en 20 januari

Naast bovengenoemde dagen kent de periode nog andere belangrijke momenten om in de agenda te noteren, zoals de optionele repetitiemomenten op zondag 14 en 21 januari, de montagedag op 27 januari en natuurlijk ook de voorstellingsdagen:

28 januari
3 en 4 februari
10 en 11 februari

Om deel te nemen aan de productie is het van belang dat je alle bovengenoemde momenten beschikbaar bent, ondanks dat aanwezigheid niet altijd noodzakelijk hoeft te zijn. De première van deze nieuwe Good [old] Times-productie vindt plaats tijdens Holland Dance Festival 2024 in Theater aan het Spui.

“Danservaring is niet nodig, maar dansplezier is een pré.”

Over de choreograaf
Lonneke van Leth is choreograaf en artistiek leider van het, naar haar vernoemde, jeugddansgezelschap Lonneke van Leth Dans. Naast het maken van choreografieën voor haar eigen gezelschap, heeft zij gewerkt als choreograaf bij o.a. Het Nationale Theater, Toneelgroep De Appel en Theater aan het Spui. Het klassiek moderne werk van Lonneke typeert zich al verhalend, beeldend en vol humor. Met haar eclectische danstaal koppelt de choreografe de zintuigelijke en emotionele kracht van het dansende lichaam aan onverwoestbare verhalen en actuele thema’s. Jonge mensen raken, aan het denken zetten en enthousiasmeren voor (moderne) dans. Als choreograaf creëerde Lonneke meerdere nominatiewaardige en prijswinnende choreografieën. In januari 2019 ontving zij de Niekie v/d Berg prijs voor de voorstelling Een Romeo en Julia vanwege de uitstekende aansluiting met de jonge doelgroep. In hetzelfde jaar werd zij de genomineerd voor een Musical Award ‘Beste choreografie’ voor de succesvolle voorstelling Het Pauperparadijs.   

Data & tickets

categorie datum begintijd locatie tarief tickets
Auditie Good [old] Times za 9 september 2023 11:00 Studio De Bink, Den Haag Gratis Geweest

Impressies

foto
foto
foto

Credits

Voor deze audities gelden de Algemene Voorwaarden van Holland Dance Festival.
Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Yvonne Schellekens.