Dansdocent gezocht!

Bij Holland Dance Festival willen we dans voor iedereen toegankelijk maken!

Ben jij een gedreven dansdocent en heb jij affiniteit met onderstaande doelgroep? Dan zoeken we jou voor onderstaande lessen!

De organisatie
Holland Dance Festival is een toonaangevende internationale dansorganisatie. Het is onze missie om dans voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht leeftijd, sociale of culturele achtergrond en eventuele fysieke of verstandelijke beperkingen. Dans inspireert en daarom zijn we er trots op de passie en de kracht ervan te mogen ontsluiten. Dit doen wij al ruim 30 jaar! Ons bekendste product is het internationale dansfestival Holland Dance Festival. Gedurende drie weken presenteren wij eens per twee jaar vooraanstaande internationale dansproducties. Daarnaast organiseren wij doorlopend een breed scala aan educatieve activiteiten, participatieprojecten, dansworkshops en lessen op maat. We zijn actief zowel binnen het speciaal onderwijs als in de vrijetijdssector en in verzorgingsinstellingen.

Voor het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs bieden wij danseducatie-activiteiten op maat waarbij het credo 'see, do, reflect, experience' hoog in het vaandel staat. (School)voorstellingen, actieve danslessen en speciaal ontwikkeld lesmateriaal brengt dans in al haar facetten dichtbij de leerlingen. Maar ook ouderen en mensen met een beperking zijn voor ons belangrijke doelgroepen. Zowel in dansstudio’s als in verzorgingshuizen, wijktheaters en dagbestedingen verzorgen wij met veel trots en plezier onze danslessen en projecten.

Wat ga je doen?

Moderne danslessen vanaf 55+ jaar
Periode: mei en juni 2024, Den Haag
Donderdagen 2 lessen: een basis modern van 10.00 tot 11.30 uur en een gevorderde les van 11.45 tot 13.15 uur.

Je werkt vanuit de doelstellingen die in overleg tussen de opdrachtgever en de HDF coördinator zijn opgesteld. Op basis hiervan ontwikkel je zelf een passende lesinhoud en geef je kwalitatief hoogwaardige danslessen die je zelfstandig uitvoert. Je bent op locatie het gezicht van Holland Dance Festival en aanspreekpunt voor de cursisten. Belangrijk is dat je in staat bent om je inhoudelijk en in uitvoering te verbinden met de visie van Holland Dance Festival. 

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde dansdocent in het bezit van een HBO dansdocentendiploma die als zelfstandig ondernemer bij ons aan de slag wil gaan. Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met de genoemde doelgroep en het vermogen om hier zowel dansinhoudelijk als qua lesorganisatie bij aan te sluiten. Verder kun je op basis van opdrachten en gestelde doelen, invulling geven aan deze lessen. Uiteraard ben je betrouwbaar, ondernemend, flexibel, creatief en heb je goede communicatieve vaardigheden. Ook vinden we het van belang dat je een teamplayer bent en open staat voor feedback. 

Het goed beheersen van de Nederlandse taal is een voorwaarde om in één van deze lessen aan de slag te kunnen gaan. Voor het werken met deze doelgroep moet je in aanmerking kunnen komen voor een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Wat bieden wij?
Er geldt een vaste vergoeding voor alle docenten, dit is exclusief reiskosten, welke apart mogen worden gefactureerd.
Wanneer de samenwerking na bovengenoemde projectperiode wederzijds goed bevalt, is er mogelijkheid om onderdeel te worden van het kernteam van dansdocenten van Holland Dance Festival.

Geïnteresseerd?
Ben jij deze ambitieuze en enthousiaste dansdocent? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 15 april je motivatiebrief met CV per mail, ter attentie van Sylvia Krenz, sylvia@holland-dance.com. Ook voor meer informatie over deze vacature kun je mailen naar Sylvia of bellen naar 070 – 36 16 142.

We nodigen een select aantal dansdocenten uit voor een kennismakingsgesprek. Een bezoek aan één van jouw danslessen kan ook tot de procedure behoren. Op basis van de bevindingen wordt het vervolg van het traject bepaald en gecommuniceerd.