About us

Holland Dance Festival 2024: virtuoos, verrassend en verbindend.

Van 24 januari tot en met 17 februari 2024 staat Nederland in het teken van de internationale dans. Gedurende vier weken opent het Holland Dance Festival voor de negentiende keer een venster op de wereld in Den Haag, Delft, Tilburg en Rotterdam.

Holland Dance Festival laat het universele karakter en de enorme rijkdom en veelzijdigheid van de dans zien. Het festival streeft naar vernieuwing zonder de geschiedenis van de dans niet te vergeten. Dansiconen zetten we in de spotlights en toonaangevende choreografieën hebben een plek in het festival. Uiteraard kan de danskunst niet zonder ‘nieuw bloed’ en geeft het festival ook een podium aan nieuwe dansers en choreografen.

Holland Dance Festival is een festival om je bij thuis te voelen: voor iedereen is er iets nieuws te ontdekken of juist te herkennen. We bieden internationale dans voor een breed publiek. Dat was vanaf het begin van het festival in 1987 het uitgangspunt. Genoeg om nu al naar uit te kijken en dit is niet alles. Dans is voor iedereen: voor professionals en amateurs, voor mensen mét en zónder beperking en voor ouderen en jongeren. We bieden een uitgebreid outreach en masterclasses programma aan en mis ons DanceAble symposium niet.

In de loop van dit jaar wordt het hele programma bekend, dus blijf Holland Dance Festival volgen.

““One of a Kind biedt een zeldzame kans om een avond lang te genieten van de danskunst van meesterchoreograaf Jiří Kylián. ””

Festival archive

2023
2022 Holland Dance Festival jaar

Perfomances 2022