more inspiration

Jordy Dik ontvangt BNG Bank Dansprijs

15 May 2023

Jordy Dik is de winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2023, een belangrijke prijs voor opvallend choreografietalent met (internationale) potentie.
Op dinsdag 9 mei ontving Jordy Dik met zijn voorstelling YOU AND ME AND ALL THE OTHERS // JIJ EN IK EN ALLE ANDEREN de BNG Bank Dansprijs 2023. De prijs wordt toegekend aan jong en opvallend choreografietalent met nationale en zelf internationale potentie.

De maker ontvangt als prijs de presentatie van de voorstelling in 15 theaters, komend najaar onder de noemer DansClick 25. Deze tournee vertegenwoordigt een bedrag van € 50.000,-. Jordy Dik ontving de prijs uit handen van Mat Meijs, secretaris van het BNG Cultuurfonds.

Jordy Dik is een choreograaf en community artist die levenswerelden van diverse mensen bij elkaar brengt om zodoende een gelaagde ontmoeting te initiëren die aanzet tot menselijkheid, verbinding en verandering. Sinds 2021 is Jordy tevens huischoreograaf van het inclusieve dansgezelschap Compagnie 21, waarvan de nieuwe productie 'Free Birds Fly' tijdens Holland Dance Festival 2024 in première gaat. Daarnaast is een nieuwe duet 'Streetlights of Desire' van de choreograaf te zien in HubClub van Introdans, een co-productie met Holland Dance Festival. Bovendien wordt YOU AND ME AND ALL THE OTHERS // JIJ EN IK EN ALLE ANDEREN aangeboden als educatief dansprogramma voor (speciaal) onderwijs.

De BNG Bank Dansprijs wordt door het BNG Cultuurfonds jaarlijks uitgereikt met als doel jong Nederlands talent te stimuleren bij het realiseren van hun producties en getalenteerde choreografen met nationale en zelfs internationale potentie een belangrijke stap voorwaarts te bieden in hun carrière.