more inspiration

Lovende krantenkoppen voor The Rite of Spring / common ground[s]

17 January 2023

Van 12 t/m 15 januari 2023 presenteerden Amare en Holland Dance Festival in samenwerking met Pina Bausch Foundation, École des Sables en Sadler’s Wells het iconische programma: The Rite of Spring in de beroemde choreografie van Pina Bausch en het ontroerende duet common ground[s], gemaakt en gedanst door Germaine Acogny en Malou Airaudo. Na Londen, Parijs en Canada stond de spraakmakende voorstelling exclusief in Den Haag.

Op het met aarde bedekte podium raasde een wilde en poëtische strijd tussen de mannelijke en vrouwelijke dansers van École des Sables. Wie wordt tijdens The Rite of Spring geofferd om de lente gunstig te stemmen en nieuw leven mogelijk te maken? Het resultaat is een aangrijpende choreografie op de opzwepende muziek van de Russische componist Igor Stravinsky.

De avond opende met common ground[s], een ontmoeting tussen Germaine Acogny, first lady van de hedendaagse Afrikaanse dans en oprichtster van de École des Sables, en Malou Airaudo, een icoon van het eerste uur van Tanztheater Wuppertal. Het gevoelig en ontroerend duet toont het lot van de twee vrouwen en twee danstradities die met elkaar zijn vervlochten, waardoor hun verbondenheid en rijke respectievelijke geschiedenis wordt weerspiegeld.

In Canada, Londen en Parijs kon het publiek al eerder genieten van The Rite of Spring / common ground[s] en wist de voorstelling de internationale pers te overtuigen. Zowel The Guardian, als The Times deelden vier sterren uit. Ook in Den Haag zorgde de bijzondere voorstelling voor lovende recensies en pakkende krantenkoppen.

“This cast, a tight community assembled from scratch, is immersed in both wrenchingly abstracted and realistic movement.”

— The Gaurdian