Locaties & toegankelijkheid

Rolstoelen
Amare is op reservering toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Blindengeleidehonden
Blindengeleidehonden zijn welkom. Amare vraagt je hen vooraf te informeren, zodat zij hun personeel hierop kunnen afstemmen.

Openbaar vervoer
Amare bevindt zich op het Spuiplein, in het centrum van Den Haag. Vanaf Den Haag Centraal Station is het te voet in ongeveer 5 minuten te bereiken. Loop hiervoor de Turfmarkt af. Vanaf station Holland Spoor is het ongeveer 15 minuten lopen. Met tram- en bushaltes Spui, Kalvermarkt/Stadhuis en Centrum stap je voor de deur van Amare uit.

Met de fiets
We adviseren je je fiets in de bewaakte fietsenstalling van Biesieklette of Spuiplein te parkeren. Kijk goed naar de sluitingstijden!

Bereikbaarheid auto
Het centrum is makkelijker te bereiken met het openbaar vervoer. Toch met de auto? In de buurt van Amare zijn diverse parkeergarages te vinden, zoals Q-Park Spui, Stadhuis, Turfmarkt, Muzenplein en Veerkaden. Bij Q-Park City Parking kun je de hele avond (vanaf 18.00 uur) parkeren voor €10. Deze parkeergarage ligt op 10 minuten lopen van Amare. Meer informatie via deze link.

Amare beheert zelf geen parkeergarage en geeft geen parkeerkaarten uit.

Lees meer

Het Korzo Theater is rolstoeltoegankelijk. Er zijn een be­perkt aantal rolstoelplekken in de zalen en studio’s beschikbaar en er is een rolstoeltoilet aanwezig. Daarnaast zijn blindengeleidehonden welkom in het theater. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen te assisteren waar nodig. Andere vormen van toegankelijkheid zijn in overleg altijd mogelijk.

Lees meer

In Theater aan het Spui zijn aangepaste zitplaatsen beschikbaar in de zaal. Dat zijn plaatsen op eerste rij – de stoel ernaast houden wij beschikbaar voor jouw mede-bezoeker. De stoel kunnen wij verwijderen indien nodig bijvoorbeeld als je met een rolstoel komt. Stuur een mail naar service@hnt.nl of telefonisch 088- 3565356.

Ook als je al kaarten voor de voorstelling hebt is het belangrijk om vooraf door te geven als je met een rolstoel komt. In Theater aan het Spui zijn geen gereserveerde plaatsen – maar je wordt op de avond zelf door een medewerker opgevangen en je mag als eerste de zaal in. Het aangepast toilet is bij binnenkomst aan de linkerkant van de foyer.

Lees meer

Theater de Veste is rolstoeltoegankelijk. Er zijn een be­perkt aantal rolstoelplekken in de zalen en studio’s beschikbaar dus neem van tevoren contact op met de kassa. Er is een rolstoeltoilet aanwezig. Daarnaast zijn blindengeleidehonden welkom in het theater. Ook zijn er altijd medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen te assisteren waar nodig.

Bereikbaarheid
Direct naast Theater de Veste ligt de Zuidpoort Parkeergarage (900 plaatsen). Deze garage is 24 uur per dag geopend. Raadpleeg voor informatie over betaald parkeren buiten deze garage de parkeerautomaten op straat. Check voor actuele informatie over het parkeerbeleid en de tarieven de website www.parkerendelft.com.

Theater de Veste ligt op ruim 5 minuten loopafstand van station Delft, waar ook tramlijn 1 stopt (Den Haag/Delft). Diverse stads- en streekbussen stoppen bij de halte ‘Zuidpoort’ naast het theater. Voor een reisadvies met het openbaar vervoer kunt u kijken op 9292.nl

Lees meer

Toegankelijkheid

In al onze zalen is er een aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Deze zijn niet te reserveren via onze website. Mocht je er gebruik van willen maken, verzoeken we je daarom contact op te nemen met de Ticketservice. Ben je slecht ter been? Houd er dan rekening mee dat de lift in de schouwburg niet op de balkons uitkomt. In de concertzaal en studio zijn alle plaatsen per lift te bereiken.

Voor slechthorenden biedt Theaters Tilburg verschillende mogelijkheden. We beschikken over een radiofrequentiesysteem in al onze zalen, en bieden extra hulpmiddelen indien nodig. Voor gasten met een gehoorapparaat voorzien van een FM-frequentie zijn die niet benodigd, in andere gevallen kun je gebruikmaken van een ontvanger met een halslus of hoofdtelefoon. Deze zijn verkrijgbaar bij onze servicebalies.

Bereikbaarheid

Theaters Tilburg is uitstekend te bereiken met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Er zijn drie gemeentelijke parkeergarages op loopafstand van ons gebouw: parkeergarage Schouwburg, Emmapassage en Koningsplein. Daarbij vind je links onder de entree van de concertzaal de ingang van een gemeentelijke fietsenstalling. Voor openingstijden, beschikbaarheid van invalide-parkeerplaatsen en tarieven verwijzen je naar tilburg.nl.

Houd op donderdagavond en zondag rekening met drukte vanwege koopavond en -zondag. Houd er ook rekening mee dat de gemeentelijke fietsenstalling vaste openingstijden hanteert, en hierbij geen rekening houdt met afwijkende aanvang- en eindtijden van onze voorstellingen.

Lees meer

Nieuwe Luxor is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een auditieve en/of visuele beperking. Ook hulphonden zijn toegestaan. Voor meer info en/of reserveren, kun je bellen met 010 - 484 33 33 of mailen naar kassa@luxortheater.nl

Lees meer over toegankelijkheid

Lees meer over bereikbaarheid en parkeren