meer inspiratie

Irene van Zeeland gastspreker tijdens We Are Europe

17 maart 2024

Op woensdag 17 april is Irene van Zeeland, verantwoordelijk voor DanceAble programma bij Holland Dance Festival, gastspreker tijdens We are Europe in Parijs

Welke regelingen zijn er getroffen door spelers in de Europese culturele sector om mensen met een beperking te verwelkomen en op te nemen? Door middel van een debat over praktijken van België tot Georgië stelt 'We are Europe' de kwestie van toegankelijkheid binnen de hedendaagse culturele scènes aan de orde.

“Het is ontzettend inspirerend om te merken dat het werk dat Holland Dance Festival doet, samen met onze partners, binnen Europe Beyond Access wordt opgepikt door andere landen en organisaties. Het is zo goed om vanuit een ander politiek, sociaal en cultureel perspectief te kijken naar waar ik mee bezig ben. De vragen van de deelnemers leiden ertoe dat ik zelf ook weer kritisch kijk naar onze aanpak van bepaalde zaken. Soms kan een andere aanpak inspireren om een andere route te vinden naar je doel, naar het inclusiever maken van podiumkunsten. Maar het mooiste aan deze gelegenheid is dat ik de kans krijg om het belangrijke werk dat Holland Dance Festival doet op het gebied van inclusie, ook buiten de landsgrenzen op de kaart te zetten.”

Irene zorgt tijdens de bijeenkomst voor de artistieke context van de bevindingen uit het samenwerkingsverband met concrete voorbeelden van projecten waarbij Holland Dance Festival nauw betrokken is en laat zien wat het belang is van de inzet voor kunstenaars met een beperking in Europa.

Woe 17 april 2024 om 19.00 uur

 

Impressies

foto
Omaro Photo
foto
Omaro Photo
foto
Omaro Photo
foto
Omaro Photo