Speciaal onderwijs

Holland Dance Festival organiseert op maat gemaakte educatieve dansprogramma’s. Dans zet uw kinderen letterlijk en figuurlijk in beweging.

De kracht van dans

Dans brengt kinderen letterlijk in beweging en geeft plezier. Dans kijken levert een frisse kijk op de hedendaagse danskunst en leert kinderen de non-verbale kracht van dans te ervaren. Ook biedt het ze de kans zelfbewuster te worden door kennis te maken met de dansante vertalingen van thema’s die aansluiten bij hun leefwereld.

Dans verbindt en neemt sociale verschillen weg. Naast de fysiek-motorische vaardigheden draagt dans bij aan de ontwikkeling van diverse (21e-eeuwse) competenties.

Doelgericht of, onbewust, als mooi sub-resultaat. Denk aan sociaal-emotionele componenten, het ontwikkelen van muzikaliteit of het ontwikkelen en uiten van creativiteit.

Een dansprogramma op maat

De 'See, Do, Reflect en Experience' pakketten zijn geschikt voor het speciaal en regulier onderwijs en worden op maat gemaakt

Zo kunt u ervoor kiezen met de klas een dansvoorstelling te bezoeken en hierop te reflecteren, maar er kan ook een breder traject worden ingericht waarbij leerlingen zelf de dansvloer opgaan. Daarnaast biedt Holland Dance Festival ook deskundigheidsbevordering aan voor leerkrachten /docenten, die zelf met dans in de klas aan de slag willen.

Contact & Boekingen

Heeft u vragen over de voorstellingen of over doe-activiteiten? Of heeft u hulp nodig bij het bepalen van uw danstraject? Een vast team van educatiemedewerkers staat voor u klaar voor advies op maat en de organisatie van uw dansactiviteiten.

Yolanda van der Heijden
Dans in het (speciaal) onderwijs

yolanda@holland-dance.com

Yvonne Schellekens
Educatief voorstellingsaanbod

yvonne@holland-dance.com

Holland Dance Festival is partner van Cultuuronderwijs op zijn Haags. Wij sluiten met onze voorstellingen en activiteiten op maat aan bij de diverse leerlingen en thema’s.