An evening with Carlos Acosta Livestream & Interview

6 februari 2022


Livestream & Interview

Tickets
foto
Sjoerd Derine

Op zondag 6 februari werd het interview in Theater aan het Spui gefilmd door meerdere camera’s en live uitgezonden via de livestream tijdens het Holland Dance Festival. De Cubaan Carlos Acosta is een van de grootste internationale balletsterren van de afgelopen decennia.

De Cubaan Carlos Acosta is een van de grootste internationale balletsterren van de afgelopen decennia. Hij was jarenlang ‘principal guest artist’ bij het Britse Royal Ballet en trad daarnaast op met talloze prestigieuze balletgezelschappen, zoals bijvoorbeeld het Ballet de l’Opéra National de Paris, American Ballet Theatre en het Bolsjoi Ballet in Moskou. In 2016 nam hij afscheid van The Royal Ballet – waarbij hij een meer dan twintig minuten durende staande ovatie kreeg – maar nog altijd treedt hij regelmatig op, de laatste jaren wel enkel nog in het eigentijdse repertoire. Daarnaast startte hij in zijn geboorteland Cuba een eigen gezelschap, Acosta Danza en is hij sinds begin 2020 artistiek directeur van het Birmingham Royal Ballet.

We hadden ons enorm verheugd op de komst van Carlos Acosta met zijn programma, maar dat ziet er helaas nu anders uit door de Corona beperkingen. De in Engeland woonachtige Carlos Acosta wilde toch graag aanwezig zijn bij het Holland Dance Festival en het programma is aangepast. Op zondag 6 februari ging Samuel Wuersten, artistiek directeur van Holland Dance Festival, in gesprek met hem op het podium en dit gaf een mooie inkijk in de ontwikkeling en het leven van Acosta. Dit diepte interview wordt voorzien van beeldmateriaal en het geheel wordt t/m 19 februari via stream uitgezonden.

Acosta Danza
De ingewikkelde visa procedure om uit Cuba te reizen, treft ook de dansers van Acosta Danza, die dus ook niet op tijd in Nederland kunnen zijn om tijdens Holland Dance Festival op te treden. De voorstellingen van Acosta Danza worden verplaatst naar februari 2023. Holland Dance Festival presenteert dan de exclusieve primeur van dit bijzondere gezelschap in Nederland in Luxor Theater Rotterdam.

Impressies

foto
Sjoerd Derine
foto
Sjoerd Derine