Talent On The Move | Festival Edition 'Play, Move, Explore, Become' Codarts & Groupe Grenade

30 t/m 31 januari 2024


Theater de Veste, Delft

€ 22,50

Tickets
foto
Yvon Alain

Voor het vijftiende achtereenvolgende jaar organiseert Holland Dance Festival Talent On The Move, een tourneeprogramma dat twee doelen dient: het biedt ú de kans om kennis te maken met de hedendaagse danssterren van de toekomst én het geeft de jonge talenten van Codarts Rotterdam de mogelijkheid om vlieguren te maken en in creaties van beroemde choreografen te schitteren. De Talent On The Move-tournee start ditmaal wederom tijdens ons festival en net als twee jaar terug gebeurt dat met een ‘special edition’. 

Exclusief voor de beide festivalvoorstellingen in Theater de Veste in Delft worden de jongvolwassen hbo-dansers van Codarts op het podium vergezeld door nóg jongere talenten van het Codarts Lyceum (de Codarts-vooropleiding) en de Group Grenade uit Aix-en-Provence.

Horizon verbreden
Met het programma Play, Move, Explore, Become – dat naast voorstellingen ook workshops, lessen en andere uitwisselingsactiviteiten omvat – worden de jonge dansers uit Rotterdam en Aix-en-Provence uitgedaagd om in een internationale en interculturele context te werken en hun horizon te verbreden. Het project biedt hun de kans om hun passie en kwaliteiten buiten hun grenzen en vertrouwde omgeving te onderzoeken en te tonen. Speciaal voor de voorstellingen in ons festival wordt een veelzijdig programma samengesteld, waarin elke leeftijdscategorie zich van haar beste kant kan laten zien. De jonge talenten uit Aix-en-Provence zullen onder meer delen dansen uit Room With A View van het Franse theatercollectief (LA)HORDE, dat in 2022 met Marry Me in Bassiani al voor een hit op ons festival zorgde. De Spaanse, in Nederland gevestigde choreograaf Fernando Troya zal met studenten uit beide steden een nieuw werk creëren: Rescuing Neverland.

Energie, verbinding en openheid
De Groupe Grenade werd in 1992 opgericht door de uiterst bevlogen Josette Baïz, nadat zij met kinderen uit Marseille en Aix-en-Provence twee succesvolle dansfilms had gemaakt. Vanaf het begin van de opleiding was deze gericht op het ‘mixen en matchen’ van verschillende achtergronden en dansstijlen tot een unieke taal, waarbij stimulering van de eigen creativiteit vooropstaat. Tegenwoordig bestaat de Groupe Grenade uit ongeveer zestig kinderen en tieners tussen de 7 en 19 jaar en staat de Grenade-stijl symbool voor energie, verbinding en openheid. 

“Bijzondere Nederland-Frankrijk-editie met jong en nóg jonger talent”

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
di 30 januari 2024 20:15 Theater de Veste, Delft €22,50 Geweest
wo 31 januari 2024 20:15 Theater de Veste, Delft €22,50 Geweest

Impressies

foto
Arash Nikkhah
foto
De Schaapjesfabriek
foto
De Schaapjesfabriek
foto
Leo Ballani

Aanbevolen

Junior Company – Het Nationale Ballet

Info & tickets

@ The Grand 2024

Info & tickets