Illegal Dance Avant Garde Dance Company

6 t/m 8 februari 2024


Korzo & Theater Rotterdam

€ 19,00 - € 24,00

Tickets

Incl. Drop-in Workshop (7 feb) na afloop van de voorstelling

Avant Garde Dance dompelt het publiek tachtig minuten lang onder in een toekomst waarin een onderdrukkend regime alle kunstzinnige expressie heeft verboden. Dansers en beelden roepen een spanning op tussen orde en chaos, veiligheid en vrijheid en individualisme en de vrije wil.

Niet zonder reden neemt Avant Garde Dance Company een vooraanstaande plek in het innovatieve hiphop- en hedendaagse danscircuit van Londen in. Het in 2001 door choreograaf en artistiek directeur Tony Adigun opgerichte gezelschap heeft een unieke stijl, waarin dans, muziek, literatuur, circus en digitaal werk samen komen. De creaties van de groep zijn dan ook baanbrekend en hebben een magisch tintje waardoor het publiek vaak in betovering achterblijft.

Nadat Adigun een flinke dosis ervaring had opgedaan in het commerciële veld – hij choreografeerde voor onder anderen Janet Jackson, Usher en Ashanti – bracht hij een groep hiphop-dansers samen in Avant Garde Dance om samen prikkelende hedendaagse dansvoorstellingen te creëren. Dit resulteerde in een ongewone, individuele maar artistiek hoogstaande taal.

Nederlandse primeur
Na enorme successen in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten komt Avant Garde Dance tijdens de negentiende editie van het Holland Dance Festival voor het eerst naar Nederland. Met Illegal Dance brengt de groep een complete beleving van dans en theater waarbij ieder zintuig geprikkeld wordt. De voorstelling vertelt het verhaal van een toekomst waarin wereldwijd een verbod is afgekondigd op artistieke expressie door onderdrukkende regimes. Paranoïde leiders criminaliseren kunst in de ijdele hoop subversieve ideeën en gevaarlijke collectieve uitingen de kop in te drukken. Door dynamische hedendaagse choreografie te combineren met een inventieve technische enscenering toont Tony Adigun ons een maatschappij waarin ieders leven wordt bepaald door een onoverbrugbare spanning tussen de drang naar vrije expressie en het verlangen naar veiligheid. 

Illegal Dance is een verzameling van verhalen, mensen en plaatsen, weergegeven met een verscheidenheid aan media en kunstvormen, en gevoed door een overkoepelend geloof in de kracht van artistieke expressie in tijden van verdeeldheid.

 

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
di 6 februari 2024 20:30 Korzo Zaal, Den Haag €24,00 Geweest
wo 7 februari 2024 20:30 Korzo Zaal, Den Haag €24,00 Geweest
do 8 februari 2024 20:15 Theater Rotterdam, Rotterdam €19,00 Geweest

Impressies

foto
foto
foto
foto
toon meer
foto
foto

Credits

Choreographer Tony Adigun 
Rehearsal Director Emma-Louise Stansall
Associate Eye Sarah Gordon
Performers Sam Reeves, Dani Harris-Walters, Ed Mitchell, Gabby Sanders, Aaron Nuttall, Stefano A Addae, and Connor Gribben 
Composer Jonathan Owusu-Yianomah 
Additional programming Alix Original 
Words Maxwell Golden 
Dramaturgical Advice Peggy Olislaegers 
Video design by Yeastculture.org 
Producer of video design Nick Hillel 
Animators Adam Smith, Tim Grabham and Neal Coghlan 
Multimedia programmer/projectionist Tom Harding, supported by Gary Oldknow 
Costume Design Ryan Laight 
Lighting Design Kieron Johnson 
Production Manager Botty Ward 
Relighter Edgar Bermon, supported by Zoe Ritchie 
Creative Technologist Christopher Hunt 
Company Manager Ellis Saul

Aanbevolen

Sol Invictus – Compagnie Hervé Koubi

Info & tickets

Digital Twin – Another Kind of Blue

Info & tickets