Introdans 50 jaar Livestream

10 februari 2022


Livestream

Tickets
foto
Introdans, Hans Gerritsen

Het Arnhemse Introdans bestaat vijftig jaar! Om dit te vieren heeft het gezelschap een extra jubileumproductie samengesteld die via een livestream tijdens de achttiende Holland Dance Festival te zien zal zijn.

Op donderdag 10 februari wordt de voorstelling die op dat moment gedanst wordt in Amare in Den Haag, gefilmd door meerdere camera’s en live uitgezonden via de livestream van het Holland Dance Festival.

Onder een hemel van brandende kaarsen
Introdans heeft in de afgelopen jaren een flink Kylián-oeuvre opgebouwd, inmiddels staan maar liefst vijftien balletten van de meesterchoreograaf op het repertoire van het gezelschap. In dit festival presenteert de groep er daar twee van, plus een premièrewerk voor het gezelschap. De voorstelling opent met Un Ballo, een prachtig ingetogen, sferisch muziekballet op twee composities van Ravel, dat onder een feeërieke hemel van tachtig brandende kaarsen wordt uitgevoerd. Nieuw voor Introdans is Petite Mort, een meesterwerk uit Kyliáns befaamde zwart-witperiode op de langzame delen uit de twee beroemdste pianoconcerten van Mozart. Mozart vormde tevens de inspiratiebron voor het derde werk, Sechs Tänze, maar wel op een héél andere manier: in het absurdistische werk – vol kolderieke humor, stoffige poederpruiken, hoepelrokken op wieltjes, minzame knikjes en beteuterde pruilmondjes – toont Kylián zich van zijn meest speelse en uitzinnige kant.

Bedwelmend
Na de pauze danst het jubilerende gezelschap de volledige versie van Cherkaoui’s alom geroemde In Memoriam, waarin de gevierde Marokkaans-Vlaamse choreograaf een eerbetoon brengt aan zijn voorouders en aan recent gestorven familieleden. De meditatieve choreografie onderzoekt de band tussen werkelijkheid en geheugen, op prachtige polyfonische zang van het Corsicaanse ensemble A Filetta. In een denkbeeldige onderwereld verkennen de dansers magnetische en polariserende krachten als zachtheid en agressie, aantrekking en afstoting, om zo de betekenis van het woord ‘harmonie’ te doorgronden. Het effect is ronduit bedwelmend.

Prinses Beatrix Spierfonds, Introdans & Het Holland Dance Festival
De extra feestelijke voorstelling van 10 februari staat in teken van het Prinses Beatrix Spierfonds. Dans symboliseert de ultieme vrijheid van bewegen. Een vrijheid die begint met gezonde spieren. Voor mensen met een spierziekte is deze vrijheid niet vanzelfsprekend. Daarom trekken Prinses Beatrix Spierfonds, Introdans en Holland Dance Festival samen op, om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar het genezen van deze ziekten. Dansers voeren een dagelijkse overwinningsstrijd, ze willen het maximale uit hun lichaam halen. Mensen met een spierziekte voeren helaas een hele andere, ongelijke strijd met hun lichaam. En die tegenstelling grijpen we aan om door middel van dans spierziekten onder de aandacht te brengen. Verenigd in een mooie avond vol prachtige dans. 

Meer informatie over de livestream.
De ‘inloop’ is tussen 19.00 en 19.30 uur. Er is dan al videobeeld te zien, die aangeeft wanneer de voorstelling start.  Je kunt deze tijd gebruiken om jouw verbinding en apparatuur te testen, en eventueel het casten naar de tv. Zorg dat je er op tijd bij bent en je apparatuur ruim van te voren controleert, zodat je niets van de voorstelling mist.

De daadwerkelijke voorstelling start om 19.30 uur (CET) (let op, nieuwe aanvangstijd).

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
do 10 februari 2022 19:30 Livestream vanaf € 2,50 Geweest

Impressies

HDF 2022 Introdans Petite Mort Introdans Hans Gerritsen
foto
Introdans, Hans Gerritsen
HDF 2022 Introdans Sechs Tanze Introdans Hans Gerritsen 2018 2 HR
foto
Introdans, Hans Gerritsen
HDF 2022 Introdans Petite Mort Introdans Hans Gerritsen 9
foto
Introdans, Hans Gerritsen