Virtual Reality (VR) 2.Y.W.3 Miguel Altunaga

24 januari t/m 17 februari 2024


Amare, Den Haag

Tickets
foto
Unframed Visuals

De technologische mogelijkheden breiden zich op alle vlakken in de samenleving verder uit en ook bij Holland Dance Festival verkennen we – met een tweede Virtual Reality-productie – opnieuw het domein van de technologie. Na het grote succes van Fabien Priovilles VR-project Homecoming in onze vorige festivaleditie, hebben wij dit jaar de succesvolle Cubaanse choreograaf Miguel Altunaga uitgenodigd om tijdens de negentiende festivaleditie met een groep jonge (amateur)dansers in de droomwereld van VR te duiken. 

Betoverend Universum 
VR-technologie biedt het publiek een volstrekt nieuwe kijk op hedendaagse dans. Wanneer je de VR-bril opzet, betreed je een betoverend universum waarin het alledaagse wordt achtergelaten en grenzen worden doorbroken. Je krijgt als toeschouwer het gevoel midden in een dansvoorstelling te staan en kunt zelfs de kleinste details waarnemen. “In VR kun je mensen meenemen naar een plek waar ze op een manier met dans kunnen omgaan die voorheen onvoorstelbaar was. Het wordt een diep persoonlijke en intieme ervaring, alsof het publiek samen met de artiesten danst en elke emotie en beweging voelt”, aldus Miguel Altunaga.

Indrukwekkend CV
Altunaga werkte als danser met hedendaagse dansiconen als Hofesh Shechter, Wayne McGregor, Akram Khan, Sidi Larbi Cherkaoui en Wim Vandekeybus. Als choreograaf creëerde de Cubaan producties voor onder meer balletster Carlos Acosta, Rambert en het Britse Royal Ballet. Vol enthousiasme stapt hij nu, samen met zijn dansers, in de wereld van VR en hij kan bijna niet wachten tot hij “het publiek kan onderdompelen in een wereld van dans die alle verbeelding te boven gaat”. 

Te bezoeken voorafgaand aan alle voorstellingen in Amare, Den Haag. Met de tickets van de desbetreffende voorstelling kun je gratis genieten van deze VR-experience! 

‘Soms komen de dansers zelfs zo dichtbij, dat je bijna je benen optrekt om ze niet te laten struikelen’ 

 

Impressies

foto
Unframed Visuals

Credits

CREDITS

Choreography : Miguel Altunaga
Dancers: Luna Vrolijk, Elise Wille, Iryna Thorborg, Bo van der Lugt, Anna Semenov, Aysha Hageman, Susanna Holwerda & Liza van Merwe
Costume Stylist: Jorrien Schoneveld
VR concept: Brainstorm en Concept


 

Aanbevolen

Ailey II – The Next Generation of Dance

Info & tickets

Sol Invictus – Compagnie Hervé Koubi

Info & tickets