Wings of Time | Day after Yesterday Norwegian National Ballet

18 t/m 19 juni 2025


Amare, Den Haag

€ 33,00 - € 69,00

Tickets
foto
Joerg Wiesner

Van land dat wordt verzwolgen door de zee naar de vergeten taal van een onontdekt spel. Van de vergankelijkheid van het leven naar een overlevingskit voor het menselijk bestaan. In dit eerste deel van het bijzondere Jiří Kylián retrospectief op woe 18 en do 19 juni voert het Norwegian National Ballet ons mee op een reis langs de wortels van de mensheid én die van de choreograaf. 

Day after Yesterday: 1978-1991 by Jiří Kylián
Forgotten Land | No More Play | Petite Mort | Symphony of Psalms

Het melancholische Forgotten Land is geïnspireerd door land dat langzaam wordt overgenomen door water en Edvard Munch’s schilderij The Dance of Life, waarin aan de waterkant een vrouw wordt afgebeeld in drie fases van haar leven. Het stuk symboliseert het komen en gaan in het leven en relaties, tot leven gebracht in de bewegingen van zes koppels op de muziek van Benjamin Brittens Sinfonia da Requiem. Met No More Play worden we meegevoerd in een choreografisch spel van lichaam, geest, geluid en licht in tijd en ruimte. Het is een spel waarvan de regels onbekend zijn en die gaandeweg geleerd moeten worden – een metafoor voor de essentie en onvermijdelijkheid van het leven.

Gemaakt op de twee meest populaire sonates van Mozart, beschrijft Petite Mort op poëtische wijze de extase van seksuele gemeenschap. Het is een ervaring die in verschillende talen wordt beschreven als de ‘kleine dood’, het moment waarop we ons beseffen dat onze levens maar kort zijn. In prikkelende en indrukwekkende duels tussen danser en floret brengt Kylián een ode aan de eindigheid van ons bestaan. Afsluiter Symphony of Psalms verbindt het menselijke met het goddelijke. In een doorlopend aanzwellen en terugtrekken gaan de door koor en orkest vergezelde dansers volledig op in de symfonie van Stravinsky. 

Dit bijzondere tweedelige Kylián Retrospectief wordt gepresenteerd door Holland Dance Festival en Kylián Productions, mogelijk gemaakt door FIND: Fonds Internationale Dans. In Fonds Internationale Dans (FIND) bundelen Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater hun krachten met als doel spraakmakende internationale dansproducties naar Nederland te halen en in Amare te presenteren om Den Haag als de dansstad van Nederland te profileren.

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
wo 18 juni 2025 19:45 Amare, Den Haag €33,00 - €69,00 bestel
do 19 juni 2025 19:45 Amare, Den Haag €33,00 - €69,00 bestel

Impressies

foto
foto
Joerg Wiesner
foto
Joerg Wiesner
foto
Joerg Wiesner
toon meer
foto
Joerg Wiesner
foto
foto
Joerg Wiesner

Aanbevolen

Black Sabbath - The Ballet – Birmingham Royal Ballet

Info & tickets

SKID & Wild Poetry – GöteborgsOperans Danskompani

Info & tickets