Wings of Time | Day before Tomorrow Norwegian National Ballet

21 t/m 22 juni 2025


Amare, Den Haag

€ 33,00 - € 69,00

Tickets
foto

Balancerend tussen uitersten wordt het spanningsveld tussen kunst en kunstmatigheid, rede en emotie, gezondheid en ziekte verkend. De choreografieën in het tweede deel op za 21 en zo 22 juni van dit unieke Jiří Kylián retrospectief toont ons de complexiteit van het grensgebied. Vol overgave verbeelden de dansers van het Norwegian National Ballet de visie van de choreograaf: de worsteling én de pracht van het leven op aarde.

Day before Tomorrow: 1995-2008 by Jiří Kylián
Bella Figura | Wings of Wax | Gods and Dogs

Bella Figura belicht de relativiteit van sensualiteit, schoonheid en esthetiek. Waar ligt de grens tussen kunst en kunstmatigheid, tussen de waarheid en een leugen? Waar begint de voorstelling en houdt de realiteit op? Gefascineerd door dit schemergebied onderzoekt Kylián beide betekenissen van ‘bella figura’: de schoonheid van het figuur tegenover de menselijke veerkracht in moeilijke tijden.

In gevecht met de wetten van de natuur trotseert de klassiek getrainde danser keer op keer de zwaartekracht. Met Wings of Wax verwijst de choreograaf niet alleen naar de hoogmoed van Icarus, maar naar de grenzeloze ambitie van de mens die steeds hoger wil reiken om het zware te ontvluchten en het lichte te bereiken. Het expressieve stuk is een wervelend geheel van complexe bewegingen in perfecte synergie met de muziek.

Het mysterieuze Gods and Dogs tenslotte stelt de dunne scheidslijn tussen de gezonde geest en waanzin centraal en de normen die bepalen wie waaronder valt. De muziekcompositie van Dirk Haubrich gebaseerd op het strijkkwartet van Beethoven gezette ballet opent met een spannend spel van schaduwen en neemt het publiek mee op een dynamische en onheilspellende reis. 

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
za 21 juni 2025 19:45 Amare, Den Haag €33,00 - €69,00 bestel
zo 22 juni 2025 14:30 Amare, Den Haag €33,00 - €69,00 bestel

Impressies

foto
Erik Berg
foto
foto
foto
Erik Berg
toon meer
foto
foto
Erik Berg

Credits

Dit bijzondere tweedelige Kylián Retrospectief wordt gepresenteerd door Holland Dance Festival en Kylián Productions, mogelijk gemaakt door FIND: Fonds Internationale Dans.

In Fonds Internationale Dans (FIND) bundelen Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater hun krachten met als doel spraakmakende internationale dansproducties naar Nederland te halen en in Amare te presenteren om Den Haag als de dansstad van Nederland te profileren.

Aanbevolen

Black Sabbath - The Ballet – Birmingham Royal Ballet

Info & tickets

SKID & Wild Poetry – GöteborgsOperans Danskompani

Info & tickets