A Free Body door Silvia Gribaudi

10 februari 2024
Korzo, Den Haag

€ 10,00

Tickets
foto
Carlo Valtellina

Voor volwassenen, alle niveaus

Het werk van Silvia Gribaudi belichaamt lichtvoetigheid, ironie en vrijheid.

De workshop is een ervaring van de poëtische dimensie die Silvia Gribaudi onderzoekt tussen de levendigheid en aanwezigheid van het lichaam, waar de kracht van humor en spel worden belichaamd in de expressie van het lichaam en van het gebaar in elke persoon.

Tijdens de workshop wordt het vitale lichaam verkend, waarbij het vermogen om plezier te hebben wordt afgewisseld met evenveel aandacht voor de bewegingstechniek. Hedendaagse danstraining en het clowneske, met een focus op de waarde van de val, waardoor imperfectie en fouten worden beschouwd als een expressieve mogelijkheid.

Hoe kunnen we lichamelijkheid nieuw leven inblazen met zelfironie en de dynamiek van dans en humor? Hoe brengt dans de perceptie van het lichaam en veranderingen in deze speelse sfeer? 

Over Silvia Gribaudi
Silvia Gribaudi is een Italiaanse choreografe die ook gespecialiseerd is in podiumkunsten in het algemeen. Sinds 2004 richt ze haar onderzoek op de sociale impact van lichamen, waarbij ze het komische element en de relatie tussen publiek en performers centraal stelt in haar choreografische taal. Ze heeft deelgenomen aan verschillende artistieke onderzoeksprojecten, waaronder: CHOREOROAM (2011), TRIPTYCH (2013), ACT YOUR AGE (2014) - een EU-project over actief ouder worden door middel van danskunst, dat de voorstelling WHAT AGE ARE YOU ACTING? inspireerde, evenals het gemeenschapsproject OVER 60; PERFORMING GENDER (2015); CORPO LINKS CLUSTER (2019/2020).

Deze voorstellingen waren te zien op een aantal nationale en internationale festivals en zijn het resultaat van een creatief proces dat zich richt op dialoog en op de poëtische ontmoeting met andere kunstenaars, dansgezelschappen en gemeenschappen. 

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
za 10 februari 2024 11:30 Korzo Zaal €10,00 Geweest