A Human Race | Workshop The Rite of Krump

29 t/m 31 januari 2024
Rotterdam & Den Haag

Tickets
foto
René Löffler

Beoefen, of beter gezegd beleef, krumping. Duik in de cultuur en geschiedenis van de dansstijl om de stijl beter te begrijpen, terwijl danstechnieken van Krumping aanleert.

Over Krumping
De dansstijl krumping ontstond in de jaren negentig in de Afro-Amerikaanse gemeenschap van Los Angeles als een creatieve uitlaatklep voor de agressie die de wonden van sociale ongelijkheid, uitsluiting en racisme teweegbrachten. Het is een rauwe, energieke en sterke bewegingstaal waarin authenticiteit en het uiten van emotie vooropstaan. Tegelijkertijd is krump een vredige en veilige manier om jezelf weerbaar te maken tegen gevoelens van machteloosheid als gevolg van onrechtvaardig ervaren geweld. Vandaag de dag is krump wereldwijd een belangrijke sociaal-politieke beweging die gemeenschappen verbindt en die vooral ook veel jongeren, ongeacht hun leefomstandigheden, steun en stabiliteit biedt. A De voorstelling A Human Race toont de kracht van dans in het opheffen van grenzen tussen sociale realiteiten en tussen straat- en highbrow cultuur.

Op vertoon van uw ticket A Human Race - The Rite of Krump is er na afloop van de voorstelling een gratis Artist talk (30 jan) of Drop-in Workshop (31 jan).

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
ma 29 januari 2024 10:45 Albeda Collega, Rotterdam Uitverkocht Geweest
ma 29 januari 2024 12:30 Albeda Collega, Rotterdam Uitverkocht Geweest
di 30 januari 2024 00:00 Na de voorstelling Artist talk Geweest
wo 31 januari 2024 00:00 Na de voorstelling Drop-in workshop Geweest