Dansplezier voor jong & oud door Lonneke van Leth

4 februari 2024
Amare, Den Haag

€ 12,50

Tickets
foto

(Groot)ouders & (klein)kinderen van 3-7 jaar

Dit jaar staat onze Good [old] Times Productie in het teken ouderen die dansen voor zowel de jeugd als volwassen. Een voorstelling gericht op de belevingswereld van het kind en voor de volwassenen herinneringen naar de basisschooltijd.  Aansluitend op onze productie bieden wij deze workshop aan, waarin kinderen en volwassen met elkaar dansen. Als (groot)ouder samen dansen met je (klein)kind. Tijdens het samen dansen stimuleren de motoriek, coördinatie en fantasie van het kind op een speelse en natuurlijke wijze. Daarnaast is het ontzettend leuk om samen in beweging te zijn, te ontdekken en plezier te maken.  

Over Lonneke van Leth
Lonneke van Leth is choreograaf en artistiek leider van het, naar haar vernoemde, jeugddansgezelschap Lonneke van Leth Dans. Naast choreografieën voor haar eigen gezelschap, werkte Lonneke als choreograaf bij o.a. Het Nationale Theater, Toneelgroep De Appel en Theater aan het Spui.  

Na een carrière als (freelance) danseres bij o.a. Introdans startte Lonneke van Leth haar choreografische loopbaan bij Generale Oost en Korzo Theater in 2001. Later volgde ook choreografieën voor festivals, zoals Holland Dance Festival & CaDance.  

Het klassiek moderne werk van Lonneke typeert zich al verhalend, beelden en humorvol. Met haar eclectische danstaal koppelt Lonneke van Leth de zintuigelijke en emotionele kracht van het dansende lichaam aan onverwoestbare verhalen en actuele thema’s. Jonge mensen raken, aan het denken zetten en enthousiasmeren voor (moderne) dans.    

Het werk van Lonneke van Leth kent meerdere nominaties en prijzen. In januari 2019 ontving Lonneke direct de Niekie v/d Berg prijs voor de voorstelling Een Romeo en Julia, vanwege de uitstekende aansluiting met de jonge doelgroep. Hetzelfde jaar was de choreografe genomineerd voor een Musical Awards ‘Beste choreografie’ voor de succesvolle voorstelling Het Pauperparadijs.   

Let op!  Het combiticket (€12,50) geeft toegang voor 1 volwassene en 1 kind. 

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
zo 4 februari 2024 11:00 Amare, Den Haag Combiticket €12,50 Geweest