Teacher Training Course 2024 in samenwerking met Stopgap Dance Company

20 t/m 21 april 2024
Korzo Theater, Den Haag

€ 20,00 - € 30,00

Tickets
foto
Chris Parkes

Dans is voor iedereen! Dat is waar Holland Dance Festival voor staat. 

Na een succesvolle editie in 2023, zijn wij blij om samen met onze Britse partner Stopgap Dance Company opnieuw een Teacher Training Course aan te bieden. Een training voor dansdocenten die werken of willen werken met dansers met een beperking.

In het weekend van 20/21 april verdiep je je skills van jouw dansdocentschap, zodat je kan werken met dansers die een fysieke beperking of (licht) verstandelijke beperking hebben. Op één of beide dagen ga je aan de slag met Christian Brinklow en Nadenh Poan van Stopgap, die veel ervaring hebben in het geven van inclusieve dansworkshops.

Zaterdag:
Op deze interactieve dag, focussen/leren we over en onderzoeken we de basisprincipes van inclusieve dans en hoe we dit kunnen inzetten tijdens danslessen. We onderzoeken diverse methodes voor het aanleren van oefeningen en hoe ze zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen en ieder lichaam. We bespreken de docentvaardigheden die gebruikt zijn in de praktijksessie. Er zijn op deze dag momenten om te reflecteren en vragen te stellen. Je kunt daarmee alles wat je leert terugkoppelen naar jouw eigen lespraktijk. 

Zondag:

Op deze dag gaan we dieper in op het materiaal waar we de vorige sessie(s) aan gewerkt hebben (zaterdag 20 april en/of TTC 2023)

Je gaat in de praktijk aan de slag om eigen opdrachten of oefeningen uit te proberen en deze te delen en te bespreken met de rest van de groep. Dit uitgaande van hetgeen je geleerd hebt over inclusieve dansopdrachten en methodes. Tevens gaan we aan de slag met het maken van ‘dansvertalingen’. Het leren van vaardigheden om bepaalde beweging voor iedereen toegankelijk te maken en om te zetten naar eigen fysieke mogelijkheden. We eindigen de dag met een sessie waarin we werken aan het dansen met fysiek contact, ontwikkelend tot contactimprovisatie en creatie van bewegingsfrases. Alles in inclusieve setting, dus dansers die op de benen dansen en/of die gebruik maken van een rolstoel samen. Ontdekken wat de mogelijkheden zijn in plaats van je laten weerhouden door beperkingen.

Dagplanning:

9.30 - 10.00                                      Ontvangst deelnemers
10.00 - 11.30                                    Programma A  
11.30 - 11.45                                    Koffie/thee
11.45 – 13.00                                   Programma B    
13.00 – 14.00                                   Lunch (zelf organiseren) en netwerkmoment 
14.00 – 16.00                                   Programma C  

De voertaal van beide dagen is Engels. De training is bedoeld voor dansdocenten die al werken of in de toekomst willen werken met dansers met een beperking. Ook DDO studenten, HBO derde- en vierdejaars zijn welkom bij deze training. Zondag is een verdiepende dag, bedoeld voor docenten met enige ervaring; dus tenminste ook zaterdag of één van de TTC dagen van vorig jaar gevolgd of al ervaring uit eigen praktijk. 

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Yolanda van der Heijden.

Zijn er geen tickets meer beschikbaar? Meld je aan voor de wachtlijst door te mailen naar Yolanda van der Heijden.

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
20 t/m 21 april 2024 10:00 Korzo Theater, Den Haag €30,00 Combiticket voor 20 & 21 april bestel
za 20 april 2024 10:00 Korzo Theater, Den Haag €20,00 dagticktet, za 20 april bestel
zo 21 april 2024 10:00 Korzo Theater, Den Haag €20,00 dagticktet, zo 21 april bestel

Impressies

foto
foto
Sjoerd Derine
foto
Sjoerd Derine
foto
Sjoerd Derine
toon meer
foto
Sjoerd Derine
foto
Sjoerd Derine

Credits

Teacher Training Course 2024 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij British Council.