meer inspiratie

Dansersfonds '79 eert Samuel Wuersten tijdens Nederlands Balletgala

18 oktober 2023

Dansfonds van Alexandra Radius en Han Ebbelaar draagt de vijfentwintigste editie van haar Nederlands Balletgala op aan Samuel Wuersten. Daarmee wil het fonds Samuel eren voor al zijn inspanningen voor de Nederlandse dans in de afgelopen drie decennia.

Han Ebbelaar: “Samuel Wuersten is een belangrijke bruggenbouwer en schakel binnen de internationale en Nederlandse danswereld. Met zijn warme persoonlijkheid zet hij zich onvermoeibaar en waar dan ook in voor de dans, en op indrukwekkende wijze verbindt hij daarbij instellingen, initiatieven en dansstijlen met elkaar. Het Holland Dance Festival heeft zich onder zijn leiding ontwikkeld tot een vooraanstaand internationaal dansfestival, dat Nederland bij elke editie weer laat kennismaken met een enorme diversiteit aan kwalitatief hoogstaande dansproducties van over de hele wereld.”

Alexandra Radius en Han Ebbelaar, het beroemdste balletechtpaar dat Nederland ooit gekend heeft, organiseert voor de vijfentwintigste keer het Nederlands Balletgala van het door hen opgerichte Dansersfonds ’79. Ook dit jaar maken alle grote Nederlandse dansgezelschappen hun opwachting tijdens deze bijzondere benefietvoorstelling ten gunste van jong én bewezen Nederlands danstalent.

Naast het eerbetoon aan Samuel Wuersten, kent de avond nog andere hoogtepunten. Tijdens de gala-dedite van dit jaar danst Nederlands Dans Theater het juichend ontvangen Ten Duets on a Theme of Rescue van Crystal Pites, toont Introdans een deel uit de recente avondvullende hitproductie Carmen en voert het Nationale Ballet twee adembenemende, vituoze duetten op uit respectievelijk David Dawsons The Four Seasons en William Forsythes Pas/Parts 2018. Ook zijn er bijdragen van Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst en de Junior Company van Het Nationale Ballet. Kortom: de ideale kans om (opnieuw) kennis te maken met de top van de Nederlandse dans!

Meer informatie over Nederlands Balletgala