fbpx
A/ZDatumLocatie

Speciaal onderwijs

Holland Dance Festival organiseert op maat gemaakte educatieve dansprogramma’s. Wij zorgen ervoor dat kinderen meer gaan bewegen en daar bovendien meer plezier in hebben.

Onwijs SPECIAAL Dansonderwijs!

Met meer dan vijftien jaar ervaring met dans in het onderwijs weet Holland Dance Festival als geen ander hoe dans ingezet kan worden om onderwijsdoelen te bereiken. Met onze gediplomeerde dansdocenten én professionele dansgezelschappen brengen we met op maat gemaakte pakketten kinderen en jongeren letterlijk én figuurlijk in beweging. Niet achteroverleunen maar See, Do, Reflect en Experience dans!

Een dansprogramma op maat

Onze See, Do, Reflect en Experience pakketten zijn geschikt voor het speciaal onderwijs en worden op maat gemaakt. Zo kunt u ervoor kiezen met uw klas een dansvoorstelling te bezoeken en hierop te reflecteren, maar kan ook een intensiever traject worden ingericht waarbij leerlingen zelf de dansvloer opgaan. Daarnaast bieden wij ook deskundigheidsbevordering aan voor leerkrachten /docenten die zelf met dans in de klas aan de slag willen.

De kracht van dans

Dans brengt kinderen letterlijk in beweging en geeft plezier. Dans kijken levert een frisse kijk op de hedendaagse danskunst en leert kinderen de non-verbale kracht van dans te ervaren. Ook biedt het ze de kans zelfbewuster te worden door kennis te maken met de dansante vertalingen van thema’s die aansluiten bij hun leefwereld. Dans verbindt en neemt sociale verschillen weg. Naast de fysiek-motorische vaardigheden draagt dans bij aan de ontwikkeling van diverse (21e eeuwse) competenties. Doelgericht of, onbewust, als mooi sub-resultaat. Denk aan sociaal-emotionele componenten, het ontwikkelen van muzikaliteit of het ontwikkelen en uiten van creativiteit.

Met onze gediplomeerde dansdocenten en professionele dansgezelschappen brengen we met op maat gemaakte pakketten kinderen en jongeren letterlijk en figuurlijk in beweging. Niet achteroverleunen dus, maar See, Do, Reflect en Experience dans!

De dansvoorstelling was erg leuk, de leerlingen hebben er van genoten. Het was ook goed aangepast op onze doelgroep, super! De afwisseling van kijken en meedoen was interessant en specifiek voor ZML-leerlingen was het ook prettig dat de vragen heel duidelijk waren. Ook de taal die gebruikt werd was goed afgestemd op de doelgroep: eenvoudig maar toch heel duidelijk.

Willemijn Olgers – Bernardusschool

Holland Dance Festival is partner van Cultuuronderwijs op zijn Haags. Wij sluiten met onze voorstellingen en activiteiten op maat aan bij de diverse leerlingen en thema’s.