Artist in Residence EBA AIR Leisa Prowd

2 februari 2024


Theater aan het Spui, Den Haag

Tickets
foto
Amanda Fordyce

Tijdens het DanceAble Symposium is ook het resultaat te zien van een bijzondere Artist in Residence (AIR) periode. AIR is onderdeel van onze grootschalige Europese samenwerking Europe Beyond Access, waarin het ondersteunen van kunstenaars met een beperking om de glazen plafonds van de hedendaagse theater- en danssectoren te doorbreken centraal staat. Holland Dance Festival ging in gesprek met de Australische Leisa Prowd over de mogelijkheden van een bijzondere residentie tijdens het Holland Dance Festival. Een residentie waarin totaal verschillende werelden bij elkaar komen en de rijkdom aan ervaringen die iedereen met zich meebrengt tot wederzijdse groei en ontwikkeling leidt.

Kom en beleef een boeiende en inclusieve dansvoorstelling, die zich verdiept in het betoverende concept van een zwerm vogels, in het bijzonder spreeuwen. Geïnspireerd door de harmonieuze bewegingen van vogels is het streven om de onderliggende eenheid te ontdekken. Al schuilend achter schijnbaar gesynchroniseerd gedrag, terwijl de individualiteit en diverse ervaringen van elke performer wordt gevierd. Het betoverende schouwspel van een zwerm onthult een diepe verbondenheid tussen de leden, alsof hun gedachten en geesten samensmelten tot één samenhangend geheel. Maar binnen dit collectieve fenomeen wordt de aanwezigheid van afzonderlijke individuen, elk met hun eigen unieke perspectieven en verhalen, belicht. Het is deze delicate balans tussen eenheid en individualiteit die wordt ontrafeld in deze voorstelling.

Bereid je voor om betoverd te worden terwijl de dansers zich begeven in de delicate dans van eenheid en diversiteit, waarbij de essentie van een zwerm wordt belicht. Sluit je aan tijdens deze transformerende reis, waarbij de grenzen tussen individu en collectief vervagen en een gedeeld gevoel van verwondering ontstaat. Ervaar de kracht van inclusiviteit en de betovering van dans als nooit tevoren.

Leisa Prowd is danseres, performancekunstenaar en life model, gevestigd in Melbourne. Haar belangrijkste interesses liggen in beweging voor voetgangers, in de Japanse dansstijl Butoh, contactimprovisatie en het verkennen van de uniciteit van haar eigen lichaam in relatie tot de ruimte en andere lichamen.

Het resultaat van dit werkproces wordt op vrij 2 februari, als onderdeel van het DanceAble Symposium, getoond aan publiek. De vertoning vindt zowel live op locatie in Theater aan het Spui Den Haag plaats als via livestream.

Meer over DanceAble Symposium

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
vr 2 februari 2024 11:00 Theater aan het Spui, Den Haag Te zien tijdens DanceAble Symposium 2024 Geweest

Aanbevolen

DanceAble Symposium 2024

Info & tickets

Free Birds Fly – Compagnie Tiuri

Info & tickets