DanceAble Symposium 2024

2 februari 2024


Theater aan het Spui, Den Haag

€ 30,00

Tickets
foto

Een symposium dat zal bevragen, vieren en uitdagen. Door middel van lezingen, optredens, workshops en paneldiscussies met mensen die werkzaam zijn in verschillende delen van de danssector stellen we vragen aan de inclusieve danssector en aan elkaar. Uiteraard is er ook tijd en ruimte om met elkaar in contact te komen. Het doel is altijd om te blijven leren en evolueren in wat we doen en hoe we het doen. 
--
DanceAble livestream
Het symposium is dit festival tevens via livestream te volgen. Bestel onderaan deze pagina uw gratis tickets hiervoor en dan ontvangt u de link voor de livestream. De ‘digitale inloop’ is tussen 10.30 en 11.00 uur. Er is dan al videobeeld te zien, dat aangeeft wanneer het Symposium  start.  U kunt deze tijd gebruiken om uw verbinding en apparatuur te testen. Zorg dat u er op tijd bij bent en uw  apparatuur ruim van te voren is gecheckt, zodat u  niets van het Symposium mist.

Voor deze editie van het tweejaarlijkse DanceAble Symposium hebben Kimberley Harvey en Irene van Zeeland de handen ineengeslagen om dit vijfde Symposium samen te stellen. Zij hebben een programma bijeen verzameld dat rijk en suggestief wil zijn en tegelijkertijd de gelegenheid biedt om dieper in te gaan op bepaalde vragen die de danssector inspireren om vooruit te blijven gaan. Voor deze editie kijken we naar welke rol belangenbehartiging speelt in het werkveld van danskunstenaars met een beperking in Nederland en internationaal.

Wat bedoelen we eigenlijk als we het hebben over belangenbehartiging of activisme als het gaat om danskunstenaars met een beperking? Wat kan er nog meer worden gedaan om systematische veranderingen te bewerkstelligen voor een meer rechtvaardige danssector met meer acceptatie voor danskunstenaars met een beperking, zowel in Nederland als internationaal?

Sprekers als Diana Niepce (Portugal), Katarzyna Żeglicka (Polen), Leisa Prowd (Australië), Jone San Martin Astigarraga (Spanje) en nog vele anderen geven inzicht in hun praktijk. Zij laten zien hoe zij zich al dan niet verhouden tot thema's als belangbehartiging en/of activisme. Het doel is om de aandacht te vestigen op de complexiteiten binnen de danssector, waar labels als 'inclusieve dans' of 'dans & handicap' misschien geen recht aan doen.

Ook de samenwerking met de British Council, die met sprekers zoals Andrew Miller inzicht geeft aan de positie van de Nederlandse sector ten opzichte van de ontwikkelingen die gaande zijn in het Verenigd Koninkrijk, maakt deze dag absoluut de moeite waard.

De inloop, met gelegenheid tot koffie/thee, vindt plaats vanaf 10:00 uur. Het officiële programma van DanceAbleSymposium 2024 start om 11:00 uur.

Het volledige programma van DanceAble Symposium 2024

An Accident © Susan Hay

EXTRA bij het DanceAble Symposium

  • Koffie/thee en maaltijden zijn inbegrepen tijdens het DanceAble Symposium;
  • Ook zijn de resultaten te zien van Artist in Residence periode van Leisa Prowd & het inclusiedansproject Als ver weg dichtbij voelt met  choreografie van Anneloes van Schuppen;
  • De voorstelling an Accident / a Life op vr 2 feb om 20:15 uur is inbegrepen bij een ticket voor DanceAble Symposium 2024.

an Accident / a Life is een spannende nieuwe samenwerking tussen de Australische danser Marc Brew en de wereldwijd vermaarde Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. In deze gezamenlijke creatie ontrafelen Brew (performer en co-maker) en Cherkaoui (choreograaf en regisseur) momenten uit het leven, waarbij ingrijpende gebeurtenissen en beladen herinneringen met én zonder woorden worden verkend – met gebruik van dans, verhalen, film en een auto. Uitgangspunt was het delen van hun eigen levensverhalen en de belangrijke keerpunten daarin. Voor Brew was dat zijn auto-ongeluk, dat hem in 1997 van een succesvol balletdanser in een verlamde, tot een rolstoel veroordeelde man veranderde.

Meer info over an Accident / a Life

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
vr 2 februari 2024 10:00 Theater aan het Spui, Den Haag €30,00 Geweest
vr 2 februari 2024 11:00 Livestream Gratis Geweest

Aanbevolen

Artist in Residence – Leisa Prowd

Info & tickets

Als ver weg dichtbij voelt – Inclusiedansproject

Info & tickets