Glitter Antonin Rioche

25 t/m 27 januari 2024


Korzo, Den Haag

€ 22,50

Tickets
foto
Alex Avgud

incl. Drop-in Workshop (26 jan) of Discofeest (27 jan) na afloop van de voorstelling

Bij elke editie van Holland Dance Festival werken wij voor één productie samen met het Haagse theater en productiehuis Korzo, en ook dit keer belooft dat weer een unieke ervaring op te leveren. Na zijn eerdere dansfilm met dezelfde naam presenteert de veelbelovende Franse choreograaf Antonin Rioche (Angers, 1994) nu de theaterversie van zijn eerste avondvullende voorstelling, Glitter, waarin alles draait om liefde, roem en erkenning.

In de productie blikken Rioche en zijn danserscast terug op de kindertijd waarin alles mogelijk leek en dromen nog niet vervaagd waren. Bevangen door melancholie, maar tegelijkertijd met een zweem van humor, kijken ze terug op verloren momenten en dromen die allang achter ons liggen. Want, zoals Proust al zei: ‘De echte paradijzen zijn de paradijzen die we verloren hebben’. Flirtend met tragische burlesk neemt Rioche zijn publiek mee naar dat wat we allemaal herkennen: de illusie van grootsheid die iedereen in zich draagt. Het sterrendom lokt in Glitter, maar dat verlangen blijkt in schril contrast te staan met de realiteit.

Een poëet met een grote fantasie
Beweging is voor verhalenverteller Rioche weliswaar een essentieel onderdeel van het creatieproces maar niet per se het startpunt. Vaak vormen zijn zelfgeschreven teksten een eerste basis voor zijn poëtische en theatrale choreografieën, waarin hij regelmatig ook invloeden uit onder meer de schilderkunst, fotografie en film verwerkt. Dat leidt aldus festivaldirecteur Samuel Wuersten tot “subtiele, fijngevoelige producties, geboren uit een grote, verrassende, niet meteen voor de hand liggende fantasie”. Tijdens het creëren beweegt Rioche zich veelal op de scheidslijn van virtuositeit en experiment, maar altijd in dialoog met zijn innerlijke wereld. Op heel eigen wijze weet hij de vinger te leggen op de ‘zere plekken’ van ons moderne leven.


 

Al jaren biedt Holland Dance Festival tijdens het tweejaarlijkse festival het podium aan één productie van Korzo. Deze editie besloot men te gaan voor Glitter, een keuze van Korzo in samenwerking met Nederlands Dans Theater (NDT). 

 

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
do 25 januari 2024 20:30 Korzo Zaal, Den Haag €22,50 Geweest
vr 26 januari 2024 20:30 Korzo Zaal, Den Haag €22,50 Geweest
za 27 januari 2024 20:30 Korzo Zaal, Den Haag €22,50 Geweest

Impressies

foto
Alwin Poiana
foto
Alwin Poiana
foto
Alwin Poiana
foto
Alwin Poiana

Reviews

Rioche deelt, enigszins tongue-in-cheek, fantasieën over grootheid, roem, erkenning, liefde. In Grace Lyell en ex-NDT’ers Toon Lobach en Éve-Marie Dalcourt heeft hij heerlijke performers gevonden, hyperexpressief en lekker geëxalteerd.

NRC over de filmversie van Glitter

Gehuld in witte ziekenhuisgewaden of glamoureuze glitterjurken wisselen zij met sappige overdrijving gesproken monologen af met dansfragmenten vol onbeteugelde energie.

NRC over de filmversie Glitter

Credits

CREDITS

Choreografie & concept: Antonin Rioche
Assistent: Rosanne Briens
Dansers: o.a. Ève-Marie Dalcourt, Toon Lobach, Grace Lyell
Componist & songwriter: Finn Ronsdorf
Decor ontwerp: Antonin Rioche
Licht ontwerp: Loes Schakenbos
Stylist: Jan-Jan Van Essche
Geluid ontwerp: Jorg Schellekens

Aanbevolen

Sol Invictus – Compagnie Hervé Koubi

Info & tickets

Graces – Silvia Gribaudi

Info & tickets