Pauzeparadijs (6+) Good [old] Times Lonneke van Leth

28 januari t/m 11 februari 2024


Theater aan het Spui, Den Haag

€ 24,00

Tickets
foto

Dans is van en voor iedereen. Daarom presenteren we tijdens dit festival ook weer een nieuwe editie van Good [old] Times, onze tweejaarlijkse productie voor dansers van 55 jaar en ouder, die ditmaal een wel héél bijzondere invulling krijgt. Draaide het in eerdere Good [old] Times-producties meestal om thema’s die gerelateerd waren aan het ouder worden – weemoed, nostalgie, nooit vervulde dromen –, dit keer verplaatsen de senioren zich onder leiding van choreografe Lonneke van Leth naar het schoolplein. In een sprankelende familievoorstelling voor jong en oud keren Van Leth en haar dansers terug naar de plek waar je als kind uren doorbrengt, een plek doordrenkt met herinneringen; prachtige, maar ook minder rooskleurige.

Feest van herkenning
“Een schoolplein is eigenlijk de maatschappij in het klein”, aldus Van Leth. “Het is een magische plek waar eerste liefdes opbloeien, waar jaloezie zich kan nestelen, waar vriendschappen worden gesmeed en krachtmetingen en uitdagingen plaatsvinden. Het is ook de plek waar verveling soms hoogtij viert, maar waar je tegelijkertijd je angsten overwint.” Al sinds de eerste voorbereidende workshop verheugt de choreografe zich op het creatieproces: “Onder de deelnemende senioren bevonden zich zulke karakteristieke figuren, met zulke markante koppen, en het mooie van ouder worden is ook: je hebt veel meer lak aan wat anderen vinden, dus deze dansers durven zich volledig bloot te geven.” Pauzeparadijs zal, zegt ze, een voorstelling met flink wat humor worden en zowel de jongste kijkers als de oudere toeschouwers zullen zich er, ook wat de muziekkeuze betreft, in kunnen herkennen. “Het moet echt een feestje worden.” 

“Hun kracht ligt in het ongepolijste, in het zichzelf durven zijn en tonen. Die kwetsbaarheid maakt indruk.”

— De Volkskrant over een eerdere productie van Good [old] Times

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
zo 28 januari 2024 15:30 Theater aan het Spui, Den Haag €24,00 bestel
za 3 februari 2024 19:00 Theater aan het Spui, Den Haag €24,00 bestel
zo 4 februari 2024 15:30 Theater aan het Spui, Den Haag €24,00 bestel
za 10 februari 2024 19:00 Theater aan het Spui, Den Haag €24,00 bestel
zo 11 februari 2024 15:30 Theater aan het Spui, Den Haag €24,00 bestel

Extra informatie

Bij deze voorstelling is bezoek met de Ooievaarspas mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met de Holland Dance Festival ticketbalie: tickets@holland-dance.com.

 

 

Aanbevolen

Graces – Silvia Gribaudi

Info & tickets

Ailey II – Next Generation of Dance

Info & tickets